Primăria Roman a dat în funcțiune de luni, 20 martie, un sistem de programare a contribuabililor care vin să-și plătească taxele și impozitele la ghișeele Direcției de Impozite și Taxe Locale. Este vorba despre un aparat care eliberează bonuri cu numere de ordine, prevăzut și cu un afișaj care arată numărul de ordine al  ultimului plătitor. Sistemul are și o componentă audio care avertizează sonor numărul de ordine următor.

Sistemul este menit  nu să evite aglomerația de la ghișeele de plată (aglomerație manifestă spre sfârșitul lunii martie, când expiră perioada în care se acordă reduceri la plata impozitelor și taxelor, dar și la fiecare sfârșit de trimestru), ci să ușureze statul la cozi. Pentru aceasta, în limita spațiului existent, pe culoarul direcției s-au pus scaune și bănci pentru ca oamenii să stea așezați până le vine rândul să plătească.

Părerile cetățenilor sunt împărțite, ca de obicei: unii sunt mulțumiți și li se pare că e ”un mare pas spre civilizație” (Rodica Vătăjel, 54 de ani), alții însă consideră că nu e decât ”praf în ochi, că dacă voia primarul să facă o chestie ca lumea, făcea o sală de așteptare” (M.T., 31 de ani, abia venit din străinătate). (D. AILINCĂI, FOTO: Tatiana MIHAILOVICI, D. AILINCĂI)

Articolul precedentProbleme edilitare la Piatra Neamţ: „Au trecut cu sicriul efectiv prin apă!”
Articolul următorSancţiuni după apriga partidă Speranţa Răuceşti-Teiul Poiana Teiului
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.