0:00

Aleși locali ai municipiului Piatra Neamț sunt convocați într-o sedință extraordinară miercuri, 15 martie, cu o ordine de zi care cuprinde 13 proiecte de hotărâre și un memoriu al salariaților disponibilizați de la LocativServ.

Graba-i determinată de faptul că oficialii Primăriei Piatra Neamț au aflat, fără să fi participat la întâlnirea cu ministrul Sevi Shhaideh, că Ministerul Dezvoltării primește solicitări de finanțare pentru Programul Național de Dezvoltare Locală până pe 17 martie 2017. Asta pentru că termenul legal este 30 de zile de la aprobarea bugetului de stat. Prin urmare, Primăria Piatra Neamț a adunat 13 obiective de investiții pentru care mizează pe banii Ministerului Dezvoltării, investiții care se referă la 11 străzi din municipiu, plus școala și grădinița din cartieurl Speranța. În lei, este vorba de fix 13.376.517 RON, așa cum a reieșit socoteala din documentațiile tehnico-economice întocmite, echivalentul a aproape 3 milioane de euro.

Cele 11 străzi propuse a fi modernizate în acest an sunt: Bălțătești, Cicoarei, Lalelelor, Dudului, Macului, Mărțișor, Barajului, Cucului, Bahrin, Vestului și Pârâul Doamnei.

Cum spuneam, prin ultimele două proiecte de pe ordinea de zi, consilierilor locali li se solicită aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție pentru finalizarea execuției obiectivului Şcoală cu 10 clase şi Grădiniță cu 12 grupe și program prelungit, amplasate în Cartierul Speranţa. (Ana MOISE)

 

Articolul precedentFostă directoare de la Volksbank Piatra Neamț, trimisă la puşcărie pentru 3 ani
Articolul următorMinistrul Agriculturii în Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.