0:00

 Extindere a rețelelor de apă și canalizare la Roman, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Până în 2015 nu ar trebui să mai existe stradă în Roman care să nu aibă alimentare cu apă și reţea de canalizare. De două proiecte beneficiază municipiul, unul finanţat de Agenția Fondului pentru Mediu și care privește realizarea rețelei de apă, iar celălalt este derulat de Apa Serv și vizează extinderea rețelei de canalizare în trei cartiere. În această săptămână, pe AFM s-au predat amplasamentele pentru următoarele străzi: Ocniței, Pescarilor și Lupeni. Pentru proiectul derulat de Apa Serv, lucrările vor începe cu următoarele străzi: Tinosului (866 m) Fd. Tinosului (120 m) strada Mărului (810 m), Cărămidăriei (174 m), Cânepei (55 m), Ocniței (431 m), Pescarilor (435 m), Lupeni (595 m), Dumitru Mărtinaș (119 m), Fabricii (410 m), Mihai Viteazu (450 m), Primăverii (654 m) și Islazului (840m). Din cauza volumului mare de lucrări, dar și a timpului scurt, în cartierul Petru Rareș vor debuta lucrările abia la anul.

„Intrăm în trei cartiere: Danubiana, Primăverii, Bălcescu și extensia nord-est Mihai Viteazu. Am luat decizia ca în cartierul Petru Rareș să facem activități de pregătire. Acolo pânza freatică este sus, iar venind intemperiile nu vrem să descoperim și să rămânem cu o zonă cu disconfort. Începem pe aceste străzi și tot vom preda amplasamente pentru a respecta graficul din proiect”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

Contractul pentru lucrările de extindere a rețelei de apă pe fonduri AFM a fost semnat în aprilie 2012, costurile depășind un milion de euro. În cartierul Nicolae Bălcescu, 21 străzi vor fi echipate cu rețea de canalizare de la ApaServ și cu rețea de apă de la AFM. În zona Primăverii-Islazului, ambele rețele – de apă și canal – sunt suportate din proiectul AFM. Rețeaua de apă, în lungime de 11,7 km, se va exinde pe 32 de străzi, iar rețeaua de canalizare, în lungime de 8 km, se va extinde pe 11 străzi. Prin proiectul derulat de Apa Serv se va extinde canalizarea pe 30 de străzi, de lucrare ocupându-se firmele Moldocor și TLSIT, cele care construiesc și stația de sortare și transfer Cordun.

Claudia MATEI

Articolul precedentProbleme medicale în lotul Ceahlăului
Articolul următorSfârșit de an la Târgu-Neamț