0:00

Sinagoga Catedrală „Baal Shem Tov” din Piatra-Neamț va găzdui începând de vineri, 19 iulie, expoziţia „Monumental Foto”, a binecunoscutului artist Nicolae Fleissig. Festivitatea de deschidere va începe la ora 18:00.

Expoziţie Nicolae Fleissig la Sinagoga Catedrală „Baal Shem Tov” Piatra-Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Expoziția cuprinde 50 de fotografii artistice (format mare), având ca subiect o parte din cele aproape 200 de sculpturi monumentale pe care Nicolae Fleissig le-a realizat de-a lungul carierei sale în toată lumea (Franța, Spania, Israel, China, Belgia, Andora, Turcia, Coreea de Sud, Italia, Danemarca, Brazilia, Rusia, India, Egipt, Siria, Maroc, etc. și, desigur, România). Autorii fotografiilor sunt: Nicolae Fleissig, Maxim Dumitraș, Hélène Prattico, Leo Garcia Enguita. Cu aceeași ocazie va fi lansat și un frumos catalog conceput de Emil Cassian Dumitraș (cu texte semnate de Florin Toma, Dimitrie Grama, Hélène Prattico, A. Simoncini, Francesc Rodriguez Rossa, Francesc Miralles, Pilar Riberaygua și Emil Nicolae)”, se precizează într-un comunicat de presă, semnat de criticul Emil Nicolae.

Expoziţie Nicolae Fleissig la Sinagoga Catedrală „Baal Shem Tov” Piatra-Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNicolae Fleissig este deținătorul Premiului Național „Brâncuși” pentru sculptură, distincţie obţinută în 2017. Artistul este născut la Târgu-Mureș, dar şi-a petrecut copilăria şi adolescenţa la Piatra-Neamț. Nicolae Fleissig se află, în această perioadă, la un simpozion de sculptură, organizat de Centrul Internațional de Cultură ”G. Apostu” din Bacău. Artistul va onora prin prezența sa și evenimentul de la Piatra-Neamț, realizat de Comunitatea Evreilor Piatra-Neamț, în colaborare cu Filiala Neamț a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Sinagoga Catedrală „Baal Shem Tov”, monument istoric datând din 1766, se situează pe str. Dimitrie Ernici nr. 12. (M. CONSTANTNESCU)

Articolul precedent137 de firme amendate pentru haos în protecția muncii
Articolul următorAtenție, pericol de guvernare! Un primar reclamă că proiectele europene ajung să fie plătite din bugetele locale
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.