Muzeul de Artă Piatra-Neamţ găzduieşte, în perioada septembrie-octombrie, o expoziţie de pictură şi grafică, semnată de artista Doina Mihăilescu. Vernisajul expoziţiei intitulate „Felurite cireşe (în cer şi pe pământ)” are loc astăzi, 10 septembrie, cu începere de la ora 17:00.

Expoziţie Doina Mihăilescu: „Felurite cireşe (în cer şi pe pământ)”, ZCH NEWS - sursa ta de informații„«Felurite cireşe (în cer şi pe pământ)» este un demers artistic care survine în jurul unei lucrări a pictorului Ion Andreescu (1850-1882 ) și dezvăluie începutul unei căutări spirituale într-o epocă ale cărei valori sunt de piață. Doina Mihăilescu mai spune odată și prin această expoziție că pictura, arta în general, este pentru ea un act de apartenență, o aderare la un imaginar care îi îngăduie să livreze un adevăr bazat pe percepție și sinceritate, și care îi permite să redescopere o viziune etică în mijlocul vieții moderne. (…) Un deplin potențial de verticalitate se regăsește și în lucrările de acum care îi îngăduie un inedit pelerinaj spiritual în căutarea «urmelor» care să îi favorizeze o exprimare de sine creativă”, notează criticul de artă Mircea Oliv, curatorul expoziţiei.

Expoziţie Doina Mihăilescu: „Felurite cireşe (în cer şi pe pământ)”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDoina Mihăilescu este profesor universitar doctor la Universitatea de Vest din Timișoara – Facultatea de Artă. Este restaurator și autor de studii despre artele vizuale, conducător de doctorat și are calitatea de expert în evaluarea și restaurarea picturii pe lemn. A întreprins multe stagii de documentare în străinătate. Este protagonista a peste 40 de expoziții personale și de grup în România și în Germania, Italia, Spania, Franța, Polonia, Ungaria sau Iugoslavia. Este laureată, din 2016, a premiului pentru artă religioasă acordat de Uniunea Artiștilor Plastici din România. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentPercheziții la hoții din Văleni, 4 suspecți ridicați de poliție
Articolul următorTurneu de teatru în Neamţ: “Toate uraganele au nume de fete”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.