pietricica turism

Începând de astăzi, 1 martie, la Muzeul de Istorie și Etnografie din Târgu Neamț poate fi vizitată expoziția temporară “Ion Creangă – Humulești – Neamț – Țicău – Iași”.

“Expoziția are caracter foto-documentar și reunește numeroase piese din colecțiile instituției noastre, precum și din patrimoniul Muzeului Național al Literaturii Române Iași, între cele două instituții existând protocoale de colaborare și mai multe proiecte comune printre care amintim «Zilele Ion Creangă» din ultimii ani, manifestarea «Creangă 180», precum și aniversarea a 100 de ani de existență a Bojdeucii din Țicău. Expoziția conține documente și fotografii referitoare la Humulești și casa în care s-a născut scriitorul, dar și cu Bojdeuca din Țicău, locul unde a creat o operă nemuritoare, Ion Creangă și familia sa, evoluția sa ca diacon, ca învățător și creator de manuale, culegător de folclor, precum activitatea sa în renumita Junimea”, a precizat muzeograful Roxana Elena Diaconu.

“Muzeul de Istorie și Etnografie Târgu Neamț, alături de Muzeul Memorial “Ion Creangă” Humulești și de Muzeul Național al Literaturii Române Iași este onorat să omagieze personalitatea lui Ion Creangă prin expozițiile temporare și simpozioanele dedicate de-a lungul timpului, sperând ca prin modestele sale eforturi să-l păstreze pe acest clasic al literaturii române în mentalul colectiv. Expoziția deschisă de Mărțișor va putea fi vizitată până la sfârșitul lunii”, menţionează aceeaşi sursă. (ZCH NEWS)