0:00

Expoziție de fotografie la Muzeul de Artă Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiComplexul Muzeal Național Neamț anunță expoziția Concursului de Fotografie de Natură Urbană „Naturopolis”, ediția 2023. Evenimentul a captat atenția pasionaților de fotografie de natură din întreaga țară sub motto-ul „Natura de lângă noi”. Concursul, organizat de Asociația Forona, în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov, a avut ca scop aducerea în prim-plan a frumuseții și diversității naturii în mediul antropizat, iar lucrările ilustrează adaptarea animalelor și plantelor sălbatice într-un mediu antropic. Participanții au fost încurajați să  surprindă aspectele benefice ale conviețuirii omului cu viața sălbatică în zonele locuite.

Expoziția „Naturopolis” reunește toate operele finaliste ale concursului și este deschisă publicului într-un cadru deosebit la Muzeul de Artă Piatra Neamț, până pe 29 februarie. Evenimentul își propune să exploreze și să celebreze conexiunea dintre om și natură în mediul urban, evidențiind adaptarea vieții sălbatice și subliniind importanța conservării mediului. Responsabilii și curatorii expoziției de la Muzeul de Artă Piatra Neamț sunt dr. Ionuț Grădianu (muzeograf), Oana-Maria Balan și Ionela-Alexandra Boboc, muzeografi în cadrul Muzeului de Științe Naturale Piatra Neamț.

Prin intermediul proiectului Naturopolis, am invitat comunitatea să exploreze și să celebreze frumusețea naturii de lângă noi în inima mediului urban. Expoziția reprezintă un continuu apel la conștientizarea importanței protejării naturii în comunitățile noastre. Vă așteptăm la muzeu!”, conform unui comunicat al Complexului Muzeal Național Neamț.

(G.S.)

Articolul precedentNeamț. Se circulă îngreunat, carosabil umed și condiții de polei
Articolul următorLista antibioticelor care pot fi cumpărate fără rețetă: doar doza de urgență
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.