Muzeul de Istorie și Etnografie Târgu Neamț găzduieşte, începând de luna aceasta, expoziţia temporară „Comorile epocii bronzului din colecțiile Complexului Muzeal Național Neamț”.

Expoziţia „Comori ale epocii bronzului” la Muzeul de Istorie Târgu Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Complexul Muzeal Național Neamț este păstrătorul unui patrimoniu arheologic extrem de variat și valoros. (…) Este un proiect expozițional, care are drept obiectiv promovarea unor rarități muzeale, respectiv a unor obiecte metalice specifice epocii bronzului (mileniile III-II î.Hr.). Produsele metalurgice ale acestei epoci se remarcă atât printr-o mare varietate tipologică, dar și prin trăsături estetice remarcabile, multe dintre obiecte depășind cadrul activităților cotidiene, fiind, mai degrabă, obiecte simbolice. Expoziția reunește peste 100 de artefacte de bronz și cupru, aflate în colecțiile Muzeului de Istorie și Arheologie Piatra Neamț, ale Muzeului de Istorie Roman și ale Muzeului de Istorie și Etnografie Târgu Neamț. (…) Un aspect extrem de important este acela că proiectul expozițional cuprinde obiecte de bronz realizate nu doar pe plan local, ci și dincolo de spațiul est-carpatic, din zona transilvăneană sau din nord-vestul Mării Negre”, au precizat dr. Vasile Diaconu şi dr. Alexandru Gafincu, reprezentanţi ai muzeului din Târgu Neamţ

În cadrul expoziţiei, pot fi admirate diferite tipuri de unelte (topoare, seceri, cuțite, împungătoare), arme (spadă, vârfuri de lance) și obiecte de podoabă (brățări, inele de buclă, ace). Expoziția va putea fi vizitată până la începutul lunii decembrie. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedent7 angajați Romsilva au luat șpagă de 4,5 milioane de lei, DNA i-a trimis în judecată
Articolul următorHeidelbergCementRomânia a donat măşti şi dezinfectanţi pentru şcoli din Neamţ, Hunedoara şi Dâmboviţa
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.