A doua ediție din acest an a manifestării Expofashion, organizată de Camera de Comerț și Industrie a județului Neamț, a debutat miercuri, 25 octombrie, la  orele prânzului. Expoziția oferă îmbrăcăminte și încălțăminte, dar și alte obiecte din piele și materiale textile, accesorii și produse naturiste. Ca și la prima ediție, spațiul expozițional s-a umplut aproape imediat de vizitatori, ceea ce l-a determinat pe Mihai Caravan, directorul Departamentului Relații Interne și Târguri din cadrul Camerei de Comerț și Industrie Neamț, să spună, în deschiderea evenimentului: ”Cred că acest târg se va transforma într-unul de larg consum. Dacă acest târg, până acum, a fost gândit ca o extensie a celui de la Piatra Neamț, s-ar părea că, în ultimul timp, lucrurile s-au schimbat, cel de la Piatra a devenit o extensie a târgului de la Roman, acesta fiind mult mai mare. Aș vrea să precizez că două dintre târgurile mari din țară, de la Bistrița și de la Focșani, au fost anulate, pentru că producătorii și comercianții au dorit să vină la Roman. Solicitarea de spații a fost mult mai mare decât am avut noi posibilitatea să oferim. Deși, după cum vedeți, târgul s-a dublat ca suprafață față de ediția anterioară”.

Mihai Caravan a mulțumit primarului Lucian Micu pentru sprijinul pe care îl dă Camerei de Comerț și pentru deschiderea sa față de problemele economice ale municipiului Roman.

La rândul său, primarul Lucian Micu a spus: ”Ne bucurăm de cea de-a doua ediție a acestui târg. Cred că locuitorii municipiului vor avea posibilitatea ca, în pragul anotimpului rece, să își poată achiziționa îmbrăcăminte și încălțăminte de sezon, la prețuri competitive. Ne bucură cuvintele de laudă ale Camerei de Comerț și Industrie Neamț. E adevărat că și statistic, Romanul a depășit 50% din produsul intern brut al județului Neamț, ceea ce înseamnă că ce se întâmplă la Roman este de bun augur. Iar noi mergem mai departe, pe acest drum al dezvoltării și al așezării municipiului Roman pe un loc important în Moldova. Faptul că producătorii și comercianții prezenți la acest târg au ales Romanul, în detrimentul altor orașe, vine ca o recunoaștere a potențialului municipiului Roman, pe care noi dorim să îl dezvoltăm și, alături de Camera de Comerț și Industrie Neamț, să găsim și alte posibilități de colaborare. Totul pentru a veni, pe de o parte, în sprijinul locuitorilor Romanului, dar și să încurajăm producția autohtonă și, de ce nu, în acest fel, să salvăm și locurile de muncă ce sunt create la nivelul comunităților noastre. Le doresc tuturor comercianților prezenți să aibă vânzare bună, să fie încurajați să vină și pe viitor la astfel de manifestări”.

Prezent la deschiderea târgului a fost și vicepreședintele Camerei de Comerț, Vasile Balcan, managerul societății Marsat: ”Vă urez și eu bun venit la cea de-a doua ediție a Târgului de îmbrăcăminte și încălțăminte de la Roman! Vizitatorii sper să găsească la cei 41 de expozanți bunuri pe placul dânșilor, produse de calitate și la prima mână, putem spune, deci distribuite direct de producători. De asemenea, expozanților le urez să aibă parte în aceste zile de cât mai mulți vizitatori și, în primul rând, să reușească să convingă și cât mai mulți dintre aceștia să le devină și clienți”.

Pavilionul expozițional al ediției de toamnă a Târgului Expofashion de la Roman este deschis de miercuri până sâmbătă, 28 octombrie, între orele 10 și 19, iar duminică, 29 octombrie, de la ora 10 la ora 16.

 

 

Articolul precedentȘi-a fracturat piciorul când făcea curățenie
Articolul următorFOTO&VIDEO Aerostar Bacău, antrenament la ora meciului
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.