Explozie pe un șantier al Autostrăzii Moldovei; patru persoane și-au pierdut viața, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO explozie urmată de incendiu la o magistrală de gaz din Călimănești, județul Vrancea a curmat viața a patru persoane și alte cinci au suferit arsuri. Incidentul s-a produs „pe șantierul Autostrăzii Moldovei”. Doi răniți, bărbați de 61, respectiv 53 de ani cu arsuri pe aproximativ 40% din corp au fost transportați la unități spitalicești din București.

ISU Vrancea a anunțat că explozia s-a produs „din cauza fisurării magistralei de transport gaze naturale și apariția scânteilor mecanice, urmare a executării lucrărilor pe șantierul autostrăzii A7”.

Autoritățile locale au anunțat deja investigații privind modul în care această tragedie s-a produs. Prefectul județului Vrancea Nicușor Halici a declarat pentru Digi24: „va trebui să vedem dacă proiectantul a prevăzut în proiect această conductă, existența ei, adâncimea ei. Se spune că era la o adâncime de doar 30cm. Trebuie mers pe firul fiecărui risc care a declanșat această deflagrație”.

Conform informațiilor furnizate de ISU Vrancea, persoanele rănite sunt angajați ai societății care executa lucrări la autostrada Moldovei.

Prefectul Nicușor Halici a declarat că „mai sunt 14 zone în care traseul autostrăzii se suprapune cu magistrala de gaz, iar lucrările au fost sistate pentru moment” (sursă aici). El a mai precizat că în ceea ce privește cauza exploziei „clar, este, din primele date, o eroare umană”.

Z.C.

Articolul precedentAJPIS Neamț: call-center pentru beneficiarii ajutoarelor sociale guvernamentale
Articolul următorDin Ucraina vin țigările de contrabandă : 33 de percheziții și devoalarea unei rețele transfrontaliere
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.