reclama autocenter

Actualizare: Cei care au suferit arsuri sunt doi tineri de 18 și 23 de ani, potrivit IPJ Bacău, care a deschis un dosar penal în cauză. „Din primele cercetări s-a stabilit că doi tineri de 18 și 23 de ani, angajați ca muncitori calificați la societatea în cauză, în timp ce efectuau lucrări de mentenanță în cala bagajelor unei aeronave, folosind o substanță de degresare, aceasta s-a autoaprins izbucnind o flacără. Cei doi tineri au fost transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Cercetările continuă în acest caz sub aspectul comiterii infracțiunilor de neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și vătămare corporală din culpă”.

ITM Bacău a demarat o anchetă pentru a afla în ce condiţii a avut loc accidentul de muncă.

Potrivit unor surse interne, doi angajaţi ai companiei ar fi intrat în cala unui avion, având asupra lor două recipiente cu dezinfectant. Unul dintre aceste recipiente ar fi explodat. Angajatul al cărui recipient a explodat a suferit arsuri la faţă, iar celălalt la picior.

Un al treilea angajat, care se afla în interiorul avionului, a suferit un atac de panică, la auzul exploziei, şi s-ar fi rănit la picior încercând să iasă din avion.

**** Știre inițială ****

Astăzi, 23 noiembrie, pe la ora 12.50, s-a produs o explozie urmată de incendiu la compania Aerostar Bacău.

Pompierii companiei au fost cei care au lichidat incendiul, potrivit ISU Bacău.

Directoarea SAJ Bacău a anunţat că au fost preluate două victime cu arsuri şi o alta care a făcut un atac de panică.

Potrivit conducerii Aerostar SA explozia ar fi avut loc din cauza unei substanţe inflamabile cu care se lucra. Ancheta internă urmează să lămurească exact circumstanţele în care s-a produs accidentul de muncă.

Angela Croitoru

(sursa foto aerostar)

Articolul precedentRată de infectare sub 2 la mie în judeţele Moldovei
Articolul următorL1 FC Botoşani, înfrângere în deplasarea de la FCSB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here