O femeie de 79 de ani, din satul Plopenii Mari, comuna Ungureni din județul Botoșani, a uitat să închidă butelia, după ce a încălzit mâncarea și a închis doar ochiul aragazului, astăzi, 15 noiembrie. Cum regulatorul de presiune al buteliei era defect, în bucătăria femeii s-a acumulat gazul, iar în momentul în care aceasta a aprins becul s-a produs o explozie.

Din fericire, suflul exploziei nu a fost foarte puternic și nu a urmat un incendiu, astfel încât proprietara a suferit arsuri ușoare.

Un vecin speriat de zgomotul exploziei a alertat pompierii, iar femeia a primit primul ajutor calificat de la un echipaj de medici SAJ, refuzând ulterior transportul la spital.

La fața locului a ajuns și un echipaj al Gărzii de Intervenție Săveni, cu o autospecială cu apă și spumă. Aceștia au aerisit încăperea și au scos aragazul și butelia din încăpere pentru a se asigura că nu se va mai întâmpla nimic periculos, urmând ca femeia să le mai poată folosi abia după ce vor fi reparate și verificate de un specialist de la firma de gaze.

Angela Croitoru

Articolul precedent179 de cazuri COVID-19 în regiunea Nord Est
Articolul următorFOTO. Un TIR cu 22 de tone de granule din plastic a ars la Cleja
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.