0:00

Actualizare: Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, căpitatul Alin Găleată deflagraţia s-a produs în urma unor acumulări de gaze, reprezentanţii firmei furnizoare urmează să se pronunţe dacă a fost vorba despre o centrală termică defectă sau despre un simplu aragaz.

Apartamentul în care s-a aflat sursa exploziei a fost pur şi simplu spulberat, deci anchetatorilor le va fi destul de greu să stabilească cu exactitate.

La spital au ajuns cu diferite traumatisme provocate de suflul exploziei, trei bărbaţi şi o femeie.

Prefectul Alexandru Moldovan şi şeful ISU Suceava, colonel Costică Ghiaţă, vor susţine declaraţii de presă despre acest subiect în cadrul unei conferinţe ce va avea loc astăzi, la sediul Palatului Administrativ.

Știre inițială: O explozie puternică a avut loc în această dimineață, 5 decembrie, în jurul orei 4,20 într-un bloc de pe strada Rarăului, în cartierul Budujeni din municipiul Suceava. Suflul exploziei a rănit patru persoane, din primele evaluări una fiind în stare gravă, iar distrugerile provocate sunt foarte importante.

Panica a cuprins întreg cartierul. La fața locului intervin forțe ale pompierilor suceveni și ale serviciului de ambulanță județean: 3 autospeciale de stingere, o autoscară mecanică, o autospecială complexă pentru descarcerare, 2 ambuanțe SMURD, cu sprijinul a 2 echipaje SAJ Suceava.

Știre actualizată. Video. Explozie cu patru răniți și pagube majore într-un bloc din Suceava. 40 de locatari evacuați din două scări de bloc, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Pompierii au evacuat toți locatarii din două scări de bloc pentru a putea interveni în siguranță, peste 40 de persoane.

Prefectul de Suceava, Gheorghe-Alexandru Moldovan, se află la fața locului încă de la ora 5,00 pentru a evalua situația, urmând să fie stabilit un plan de măsuri în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Toți cei patru răniți au fost transportați la unitățile de primiri urgență ale unităților spitalicești din apropiere.

Cauza acestei explozii majore este în curs de stabilire.

Știre actualizată. Video. Explozie cu patru răniți și pagube majore într-un bloc din Suceava. 40 de locatari evacuați din două scări de bloc, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Angela Croitoru

Video / Foto: ISU Suceava

Articolul precedentL4 Final de tur: Victoria Horia e campioană de toamnă, Speranţa Răuceşti şi Voinţa Ion Creangă completează podiumul
Articolul următorBiciclist și-a pierdut viața într-un accident la Secuieni
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.