0:00

Exercițiu ISU: Cutremure, explozie, incendii și acțiuni de salvare în Botoşani, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn această seară, 16 iunie, în municipiul Botoşani va avea loc un exerciţiu al Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani în incinta SC Modern Calor SA, firma de termoficare, începând cu ora 20.00.

„Conform scenariului, în urma a două cutremure de 7 și 6,8 pe scara Richter, în municipiu Botoșani s-au înregistrat pagube majore, iar, în incinta furnizorului de agent termic, s-au produs mai multe situații de urgență, fiind și victime.

Din cauza cutremurului, în zona sălii cazanelor și a motoarelor termice s-a produs o explozie, urmată de două incendii, iar mai mulți angajați au avut nevoie de ajutor medical.

Alte două persoane, care executau lucrări de mentenanță la nivelul turnului din interiorul obiectivului, la o înălțime de aproximativ 40 de metri, nu au mai putut să coboare deoarece scara de acces nu mai prezintă siguranță.

Pe timpul efectuării unor lucrări de escavație la conductele din apropierea bazinului de rezervă apă tehnologică, a fost descoperit un element de muniție neexplodată din timpul conflictului armat”, precizează locotenent Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al ISU Botoşani.

Pompierii îi avertizează pe cei care vor trece prin acea zonă şi pe angajaţii societăţii de termoficare că este vorba doar despre un exerciţiu şi nu există motive de panică.

Angela Croitoru

Articolul precedent4 școli de șoferi și firme de construcții amendate cu 100.000 lei de ITM Neamț
Articolul următorIonel Arsene oficial autosuspendat. Daniel Harpa – președinte interimar al PSD Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.