EXCLUSIVITATE: Profesorii care au obţinut gradaţii de merit! DOCUMENT, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDecizie importantă pentru profesorii din Neamț după ce în comisia paritară, întrunită în perioada 26-27 mai, s-a stabilit ponderea gradațiilor de merit pentru fiecare disciplină școlară, cât și pentru posturile ocupate de personalul didactic auxiliar. Astfel, din 346 de dosare, câte au fost depuse la Inspectoratul Școlar Județean Neamț, în vederea obținerii gradației de merit, doar 210 s-au dovedit a fi câștigătoare. După ce anul trecut nu a fost acordată nicio gradație, acum, după comisia paritară, 187 de profesori își vor rotunji veniturile cu 25% mai mult (25% din salariul de încadrare – n.r), alături de încă 27 de cadre didactice auxiliare. Pentru gradație au fost selectate doar persoanele care au o vechime în mediul preuniversitar de cel puțin 4 ani și care au înregistrat rezultate deosebite în activitatea lor. Gradația se acordă pentru o perioadă de 5 ani de zile. Reamintim că, gradațiile de merit pentru personalul didactic auxiliar s-au reluat după o pauză de câțiva ani. Iată lista cu cei care vor beneficia de la începutul anului școlar 2015-2016 de gradații, în format Excel: ISJ GRADATII MERIT

Articolul precedentUite cine se luptă cu corupţia de 10 ani!
Articolul următorPIATRA-NEAMŢ: Ce face primarul interimar Chitic în weekend?
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

4 COMENTARII

 1. N-ar fi rău de investigat și de aflat de ce în acest an s-au dat atât de puține gradații de merit, prin comparație cu anii precedenți – în ideea în care anul trecut nu s-au acordat deloc, deși ar fi fost vreo 30 de gradații care n-au putut fi împărțite „echitabil”.

 2. S-au dat gradatii de merit pe spagi, asta e regula impamantenita la ISJ Neamt. Daca nu dai, nu iei, si iti taie din punctaj dupa poftele comisiei, lasandu-si favoritii in fata (protejatii). Ca la Neamt, la nimenea. Sa le fie rusine!

 3. Probleme la Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți cu fișele gradațiilor de merit
  Data: 22-5-2015

  Mai mulți profesori din județul Mehedinți s-au plâns de faptul că în acest an, fișele gradațiilor de merit au fost acceptate după pile și relații, nicidecum după merit. Cadrele didactice se simt nedreptățițe de clasamentele întocmite zilele acestea de către Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți.
  Mai mulți profesori și educatori au trimis pe adresa redacției noastre câteva scrisori în care explică cum au fost dați la o parte în fața unor profesori a căror elevi nici măcar nu au promovat examenul de bacalaureat, dar au relații la conducerea Inspectoratului Școlar Județean. Grila de baraj a examenului privind fișa de gradație, care îi ajută pe profesori și educatori să primească la salar un spor de 25 la sută, a stârnit astfel multe semne de întrebare și revoltă în rândul celor care nu au reușit să se încadreze, cu toate că au avut dosarul bine pus la punct iar rezultatele muncii lor au fost vizibile.
  “Au intrat profesori foarte slab pregătiți, a căror elevi nu au promovat examenul de bacalaureat. În schimb, profesori care au adus medalii de aur la olimpiadele naționale și au pregătit zeci de elevi în acest sens, nu au obținut punctajul impus de barem”, a spus unul din profesori.
  Un educator din Mehedinți se plânge de aceeași problemă. “Am înțeles că totul a depins de cât de bune sunt relațiile cu noul inspector general. Eu chiar am avut dosarul foarte bun, nu mi-am imaginat vreodată că nu o să prind această gradație. Sunt foarte dezamăgită că nu se ține cont de capacitatea profesorilor. Lucrez în sistem de ani de zile și observ că în continuare se aplică legea relațiilor și a pilelor. Au prins punctaj profesori care nu au nici un merit. Nu sunt eu în măsură să judec dar cu siguranță voi înștiința organele abilitate. S-au făcut mari șmecherii, iar DNA-ul trebuia să ia măsuri la nivelul conducerii Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți”, a spus un educator din Severin.

 4. DNA-ul este singurul ajutor al dascalilor nemteni, fara pile si fara cunostinte. Ar fi momentul ca dragii nostri colegi fruntasi sa justifice clasamentele, dar nu in fata sefilor de la ISJ Neamt, ca acestora le sunt cunoscute tarifele de catre toata lumea. Apropo: voi, cei care ati dat, dar nu suficient, daca n-ati luat (gradatii de merit) si nici nu vi s-au inapoiat(banii), treziti-va constiinta si terminati cu fraudele nemtene ale ISJ Neamt.

  Succes DNA-ului in stârpirea hienelor !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.