0:00

Eveniment editorial la Fundația Autonom – „Povești care te trag de mânecă”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAdriana Ștefan a lansat un nou volum de carte care se adresează atât copiilor, cât și părinților. „Povești care te trag de mânecă” a apărut recent la editura Humanitas Junior și a fost lansat la Piatra Neamț la Fundația Autonom. Evenimentul editorial care a fost primul de acest fel care are loc în sediul nou al fundației, de pe strada Fermelor, a avut loc pe 1 iulie, cu începere de la ora 11:00 și a adus la un loc copii iubitori de literatură și cu apetit pentru citit de la școlile din municipiul reședință de județ. Într-o atmosferă călduroasă, în debutul acțiunii cei prezenți s-au bucurat de un moment artistic susținut de adolescenții din grupul folk „Zori”.

Manifestarea a continuat cu un dialog interactiv despre literatură, carte și citit, moderator fiind profesorul de limba și literatura română, Mihaela Aparaschivei. Elevii de învățământ primar au răspuns cu bucurie și entuziasm la întrebările puse de cadrul didactic. Au primit semne de carte cu scurte pasaje pe care ar fi trebuit să le identifice din ce volume sau povești fac parte. Atmosfera relaxată i-a făcut pe cei mici să se simtă liberi și să răspundă fără frica de a greși. Celor aflați încă la vârsta copilăriei și a poveștilor le-au fost adresate ghicitori și întrebări care i-au purtat în minunata lume a basmelor.

Adriana Ștefan, autoarea volumului cu ilustrații de Bianca Bratu, punctează că dorește să-i implice pe copiii de toate vârstele în lumea cărților și să le deschidă apetitul pentru citit care te poartă de la povești și basme către lumea cunoașterii. Fiecare participant la eveniment a primit în dar semne de carte și volumul, dar „Povești care te trag de mânecă poate fi găsit și în librării.

Eveniment editorial la Fundația Autonom – „Povești care te trag de mânecă”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiEveniment editorial la Fundația Autonom – „Povești care te trag de mânecă”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Gabi SOFRONIA, foto-video Bogdan CĂLIAN

 

 

 

 

 

 

Articolul precedentTemperaturi extreme și furtuni în Regiunea Nord-Est
Articolul următorBacalaureat 2024: 18 cazuri speciale și un candidat în arest la prima probă scrisă
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.