0:00

Eveniment dedicat ilustrului cărturar G.T.Kirileanu la 151 de la naștere, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiBiblioteca Județeană Neamț marchează 151 de ani de la nașterea cărturarului Gheorghe Teodorescu-Kirileanu, patronul spiritual al instituției. Cu acest prilej, pe 13 martie, cu începere de la oar 13:00, în Sala Cupola, vor avea loc întâlniri cu elevi, iar în vitrinele de la parterul corpului A vor fi expuse facsimile ale unor documente de bibliotecă remarcabile moștenite de la G.T. Kirileanu.

Cărturarul s-a născut pe 13 martie 1872, în localitatea Holda, din comuna Broșteni, și este o pildă de generozitate intelectuală. „A lăsat posterității, drept moștenire culturală, o bogată activitate de cercetător al folclorului și tradițiilor populare, o devotată și temeinică preocupare de editare riguroasă a scrierilor lui Mihai Creangă, valoroase contribuții la cunoașterea publicisticii lui Mihai Eminescu și, nu în ultimul rând, o colecție importantă de cărți și publicații periodice, cărora le-a rânduit destinul de a rodi, spre cunoaștere, la Piatra-Neamț”, conform Bibliotecii Județene “G.T.Kirileanu“ Neamț.

Mai multe despre activitatea cărturarului Gheorghe Teodorescu-Kirileanu puteți citi aici.

O importantă parte a Fondului documentar “G.T.Kirileanu“ poate fi accesată pe site-ul bibliotecii, www.bibgtkneamt.ro, în meniul “Biblioteca digitală“.

(G.S.)

Articolul precedentAsociația Ținutul Răzeșilor anunță deschidere apelului de selecție a proiectelor pentru măsura M1/6B – Investiții pentru dezvoltarea durabilă a teritoriului GAL
Articolul următorMara Calista, deputat PNL: „A fost lansat Ghidul privind prevenirea situațiilor de violență asupra copiilor și tinerilor din centrele rezidențiale”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.