afis ju jitsuClubul Musashi Piatra Neamț, în coordonarea instructorului Gabriel Mareș (4 dan Kyushoshin Ju Jutsu), organizează sâmbătă, 5 decembrie 2015, cea de-a treia ediție a Cupei Ștefan cel Mare Ju Jutsu.

În ajun de Moș Nicolae, iubitorii artelor marțiale, ai sportului și disciplinei caracteristice sportului de performanță sunt așteptați, cu mic, cu mare, la sala polivalentă din Piatra Neamț, începând cu ora 9.

Manifestarea tinde să capete caracter tradițional pentru Piatra Neamț. La această a treia ediție, sunt așteptați să participe sportivi de la 7 cluburi, din Brașov, Târgu Mureș, Bacău, Bârlad și Huși, la care se vor adăuga cei de la clubul Musashi.

Competiția se desfășoară doar în stilul Ju Jutsu tradițional japonez. Spectatorii vor vedea demonstrații în cadrul mai multor probe de concurs – kumite (luptă), kata (exercițiu de luptă, imaginar, cu unul sau mai mulți adversari), kobudo (exercițiu de luptă cu arme tradiționale japoneze) și autoapărare (tehnici reale de luptă între doi sportivi).

Competiția este structurată pe două părți, între ele, la pauză, în jurul prânzului, urmând să aibă loc ”gala” tuturor cluburilor nemțene de arte marțiale, care vor oferi câte o mică demonstrație specifică fiecărui stil în parte. Finalul demonstrației de măiestrie va fi al celor mai tineri sportivi ai clubului Musashi – Grădinița Ju Jutsu, care-și vor arăta abilitățile dobândite în doar câteva săptămâni de exercițiu și practică.

Intrarea publicului este liberă. (D.O.)