Evaziunea din panificaţie: în 6 luni, 97.000 de lei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPoliţia Neamţ a făcut publice rezultatele acţiunilor derulate, în primele 6 luni ale anului, de polițiștii specializaţi în investigarea criminalității economice cu scopul de a preveni şi a combate „ilegalităţile ce se comit în domeniul producerii, prelucrării, depozitării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie”. În total, ofiţerii au controlat 16 unități de morărit, 7 de panificație, 5 unități de patiserie și alte 19 firme din domeniu, iar în trafic au fost verificate 84 de mijloace de transport.

„În urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat 23 de infracţiuni, dintre care 16 de evaziune fiscală, fiind recuperat un prejudiciu total de circa 97.000 lei”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

„Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 116 sancţiuni contravenţionale, dintre care 59 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 57  pentru alte abateri. Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate este de 158.150 lei, iar ca măsură complementară, în cadrul dosarelor penale sau ca urmare a aplicării sancţiunilor contravenţionale, au fost indisponibilizate sau ridicate, în vederea confiscării, bunuri în valoare de 17.000 de lei”.

Evaziunea din panificaţie este poveste veche, aparent fără sfârşit. În fiecare an se fac controale, unele denumite generic „Vatra”, şi în fiecare an sunt descoperite facturi fictive şi firme care nu eliberează bonuri fiscale. (C.M.)

Articolul precedentA renunţat şi primarul din Bârgăoani la Consiliul Județean
Articolul următorPosibilităţi de transfer la Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comments are closed.