Evaluarea Națională: „A fost ușor. Nu-mi amintesc ce a picat la geometrie.”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAbsolvenții de clasa a VIII-a au trecut miercuri, 29 iunie, prin furcile caudine ale cifrelor, formulelor de calcul și formelor geometrice, bifând cea de-a doua și ultima probă de la Evaluarea Națională. Elevii au avut de rezolvat varianta nr. 7, despre care cei de la Școala Gimnazială nr. 1 din Piatra Neamț au spus că ”a fost ușoară”.

O fată, ieșită din sala de examen puțin după ora 10.30, ne-a precizat că subiectele… „Au fost simple. Nu știu ce a căzut la geometrie. Cred că am uitat din cauza emoțiilor”. Un băiat a spus că subiectele nu au fost grele, însă ”depinde de fiecare cât și cum a învățat”. Cei mai mulți dintre ”examinați” s-au declarat mulțumiți de ce au lăsat pe foi, însă ultimul cuvânt îl vor avea evaluatorii, când vor afișa rezultatele provizorii, pe 1 iulie.

Proba de matematică a fost împărțită în trei subiecte, fiecare dintre ele având mai multe cerințe. Examenul a început la ora 9, iar elevii au avut la dispoziție două ore pentru a rezolva subiectele. Excepție au făcut elevii cu situații speciale, pentru care, potrivit metodologiei de examen, s-au alocat 3 ore.

Importanța Evaluării Naționale constă în faptul că media acesteia reprezintă 75% din media de admitere la liceu, diferența fiind asigurată de media generală de absolvire a claselor din gimnaziu.

Din punct de vedere al desfășurării și organizării examenului, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Neamț au anunțat că totul a decurs fără incidente. „Până la această oră (11.30), nu ne-a fost semnalat niciun incident”, a declarat prof. Viorel Stan, inspector școlar general al ISJ Neamț.

Primele rezultate vor fi afișate pe 1 iulie, până la ora 16, iar în aceeași zi cei nemulțumiți de note pot depune contestații, până la ora 20. Între 2-4 iulie, vor fi rezolvate contestațiile, iar pe 5 iulie vor fi făcute publice rezultatele finale. (M.T.)

Articolul precedentMarian Enache rămâne la Curtea Constituţională! Sesizarea PNL a fost respinsă!
Articolul următorFOTOGRAFII Ţigări la… rezervor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.