Săptămâna 4-8 iunie este dedicată înscrierii la evaluarea națională pentru elevii de clasa a VIII-a. Aceasta este și ultima săptămână de școală pentru elevii care se pregătesc pentru admiterea la liceu.

Probele scrise vor începe de luni, 11 iunie, cu limba și literatura română, vor continua pe 13 iunie cu proba scrisă la matematică, iar primele rezultate vor fi afișate în data de 19 iunie, până la ora 12:00, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației Naționale. Elevii nemulțumiți pot depune contestații tot pe 19 iunie, în intervalul orar 14:00-19:00. După soluționarea contestațiilor, rezultatele finale vor fi afișate în data de 23 iunie.

Examenul de Evaluare Națională la clasele a VIII-a va fi și anul acesta înregistrat video și audio. Comisia județeană de organizare a examenului trebuie să asigure dotarea cu sisteme de supraveghere video și audio funcționale în toate sălile de clasă din școlile unde au loc probele, în sălile în care se descarcă și se multiplică subiectele, în care se realizează scanarea lucrărilor, în sălile în care se predau, se preiau și se depozitează lucrările scrise ale candidaților. Elevii se vor prezenta în sălile de examen fără ghiozdan, rucsac, sacoșe, poșete, cărți, manuale, dicționare și orice alt material școlar scris (ciorne, notițe, etc), telefon mobil, tabletă, căști, etc, toate aceste obiecte trebuie depozitate într-o încăpere specială, la examen este interzisă comunicarea de orice fel între elevi, altfel sunt considerate fraude sau tentative de fraude și duc la eliminarea din examen. (C.I.; FOTO: Arhiva ZCH NEWS)

Articolul precedentGPS-ul i-a dus în mocirlă, i-au scos salvamontiştii
Articolul următorL5 Surprize la Văleni şi Doljeşti * Declaraţiile oficialilor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.