Actualizare: Au fost doar 54 de elevi care au lipsit de la matematică, din cei 3.505 înscriși, potrivit Inspectoratului Școlar Neamț.

Prezența elevilor din județul Neamț și la matematică este una mare – 98,46%, peste cea națională, de 93,95%.

Actualizare: Prezența la proba la matematică va fi anunțată oficial în această după-amiază. Neoficial, astăzi au fost mai mulți elevi absenți decât marți, la română (48 din 3.505 înscriși). „Examenul de astăzi s-a desfășurat în bune condiții, inclusiv pentru cei 25 de elevi cu cerințe speciale care au susținut probele scrise în centrele de examen. Nu a fost semnalat nici un caz de tentativă sau de fraudă. Notele vor fi afișate marți, 29 iunie, urmează perioada de contestații și în data de 4 iulie vom avea rezultatele finale”, a declarat Mihai Obreja, inspector școlar general.

Elevii au avut de rezolvat subiectele din varianta 3 concepută de Centrul Național de Evaluare în Educație. (sursa foto edupedu)

Până la publicarea notelor marți, 29 iunie, elevii se vor putea verifica după baremele ce vor fi publicate în această după-amiază, undeva în jurul orei 15.

Media la evaluarea națională contează 80% în media de admitere, în care 20% este media din gimnaziu.

Elevii care au ratat o probă sau ambele (justificat) pot participa la sesiunea specială din luna iulie 2021.

****Știrea inițială****

Astăzi, 24 iunie, elevii de a VIII-a susțin proba scrisă la matematică din evaluarea națională. Testul a început la ora 9 și durează două ore după primele 15 minute dedicate completării datelor de identificare. Ca și la primă probă, în Neamț nu s-au înregistrat probleme. „S-a descărcat subiectul în toate centrele de examen, nu s-au semnalat nici un fel de probleme”, a declarat Mihai Obreja, șeful Inspectoratului Școlar Neamț.

Sunt 3.505 elevi înscriși și 109 școli unde se desfășoară examenul. Primele rezultate vor fi publicate marți, 29 iunie, urmând ca după contestații să se afișeze notele finale, pe 4 iulie.

C.I.

Articolul precedentTamponare cu un camion la Gâdinți
Articolul următorMINIFOTBAL Prima ediţie a Cupei „vitam!n aqua” are loc, între 25 şi 27 iunie, la Piatra Neamţ