reclama autocenter

speranta 03

Deşi așteaptă tot mai multe sentințe de evacuare pentru chiriașii rău-platnici, care au case atribuite din fondul locativ al primăriei, Locativ Serv Piatra Neamț nu va putea să le şi pună în aplicare prea curând. Aceasta, deoarece, odată cu venirea sezonului rece, conform legii, astfel de evacuări sunt interzise.

”Au apărut deja sentințe pentru evacuarea rromilor, care nici măcar nu mai au contracte de închiriere, din blocurile F1 și F3, din cartierul Speranța, dar și pentru alți chiriași din același cartier, care nici măcar nu încercat să-și mai achite din debite. Vom vedea ce vom face, de comun acord cu Primăria, pentru că în sezonul rece legea nu permite să evacuezi oamenii din locuințe, chiar dacă sunt datornici. În același context, am hotărât că nu mai prelungim contactele pentru cei care au debite mai mari de 15 milioane de lei, decât dacă merg la mediator și eșalonează respectivele debite. Chiar și așa, dacă nu plătesc ratele, avem posibilitatea de a cere instanței executarea silită, fără a mai trece printr-un proces, de fapt acesta este rolul acestei medieri. Mai este o posibilitate. Celor care au datorii mai mari de 15 milioane de lei li se poate prelungi contractul, însă trebuie să fie de acord să fie debranșați de la apă, pentru a nu mai aduna datorii”, a declarat Gabriela Tomșa, director Locativ Serv Piatra Neamț.

Problema evacuărilor este una dificilă, pentru că sunt foarte multe familii care au copii și nu au unde să se ducă. Odată evacuați, chiriașii respectivi vor ajunge probabil tot în curtea primăriei pentru a cere o nouă locuință, fapt pentru care conducerea Primăriei Piatra Neamț se va găsi, la un moment dat, în impas. (I. CĂLIN)

Articolul precedentPregătiri de asfaltare la Grumăzești
Articolul următorNoi „opțiuni” pentru elevii de primară