reclama autocenter

urecheni primar

La Urecheni totul este sub control, iar populația votează în funcție de necesitățile politice. A fost vremea PDL-ului, populația a votat în consecință și la alegerile pentru Consiliul Județean a câștigat APEL-ul cu peste 52% din voturi (965 din 1.850). A venit USL-ul la guvernare, la alegerile parlamentare a câștigat la Urecheni cu 66% din voturi (816 din 1.224 ). Trendul a fost respectat și la europarlamentare, dar de data acesta cu un număr foarte mic de persoane care s-au deplasat la urne, doar 787, din care 427 au votat cu alinața PSD-UNPR-PC , adică 54% din votanți. Primarul Ion Tănăselea a dovedit că este un administrator pe care te poți bizui în momente de acest fel și la fel va fi la alegerile pentru desemnarea unui nou președinte.

valea ursului primar 02

Valea Ursului reprezintă pentru orice șef de partid un fel de rai politic. Aici se pot raporta dinainte succese electorale, fără teama de a greși. Evident, dacă primarul și prietenii săi politici sunt de acord. La alegerile locale, APEL, cu Culiță Tărâță în prim plan, a zdrobit USL-ul cu un scor de peste 70% (1.154 voturi din totalul de 1.643!) unde până și PP-DD a luat mai multe voturi decât alianța PSD-PNL. După ruperea APEL, la alegerile parlamentare, USL-ul a primit în Valea Ursului peste 75% din voturi (1.043 din 1.224!), așa că la europarlamentare nu a surprins deloc procentul de peste 67%, al doilea pe întreg județul. Primarul Viorel Smeria nu pare a avea deloc probleme în interacțiunea cu electoratul și convingerea acestuia de a merge la vot și de a vota într-un anume fel.

valeni primar stoleru

La Văleni totul se desfășoară în numele și pentru PSD. Primarul Ionel Stoleru este unul dintre stâlpii partidului și, în ciuda numărului mic de alegători, a dovedit  că întotdeauna obține procente semnificative: 62% la locale, 83% (!) la parlamentare și 66% la europarlamentare. Practic, cu puțin efort, dacă se dorește neapărat, se poate ajunge chiar la un procent de 90%, dacă n-ar exista sentimentul de jenă și teama de interpretări. Este o comună unde sigur candidatul stângii va câștiga la alegerile parlamentare. (V. BĂLĂNESCU)

Articolul precedentNoul șef al Fiscului e de azi la muncă
Articolul următorPreședintele FRF la Târgu-Neamț