0:00

Europarlamentare la comune Pâncești, Pângărați, Podoleni, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Este greu să faci o minimă analiză la nivelul unei comune mici, cu puțini votanți, deci mai puțin importantă pentru decidenții politici precum Pâncești.  Chiar și în aceste condiții, uneperistul Constantin Augustin Holman și-a făcut treaba și a adus un procent de 54% la zestrea alianței USD. Totuși, este de remarcat prezența foarte mică la vot, doar 328 de voturi valabil exprimate, din care USD a primit 178. La asemenea cifre, este ridicol să mai vorbim de alte partide, pentru că la doar 54 de voturi, PDL-ul are un procent de peste 16%. Nici la celelalte alegeri nu s-a înghesuit lumea la vot, totuși, la alegerile locale au venit peste 750 de oameni la vot.

Europarlamentare la comune Pâncești, Pângărați, Podoleni, ZCH NEWS - sursa ta de informații

La Pângărați primar este Petrică Bordea pe care este foarte greu să-l mai încadrezi într-un partid. A fost ales pe lista APEL din partea PDL, dar s-a dovedit soldat credincios USL-ului în continuare. Rezultatele la alegeri o dovedesc.  În 2012, la Consiliul Județean, USL-ul primea în Pângărați 814 voturi și pierdea cu brio. La alegerile parlamentare câștiga, e drept cu mai puține voturi, 736, și înclinarea primarului spre stânga sau dezinteresul său pentru șefii de partid se vădea din ce în ce mai mult. La europarlamentare, PSD-ul a câștigat, dar cu un scor mic, 376 de voturi și un procent de peste 37%. Un fel de opoziție unită ar primi un procent asemănător, mai ales că voturile au fost împrăștiate peste tot, semn că fiecare a făcut ce-a vrut prin zonă.

Europarlamentare la comune Pâncești, Pângărați, Podoleni, ZCH NEWS - sursa ta de informații

La Podoleni lucrurile sunt clare, alianța USD a surclasat totul și într-un clasament al procentelor după criteriul cele mai performante comune la vot, ocupă locul al cincilea, cu peste 60% . Demn de remarcat este că procentul s-a obținut cu un număr relativ mare de voturi, 939, și că mobilizarea populației pentru niște alegeri care nu-i interesau direct a fost destul de bună, la vot venind peste 1.500 de persoane. Primarul Cristinel Croitoriu s-a descurcat bine și la alegerile parlamentare, unde a adus USL-ului peste 1.350 de voturi și a demonstrat că alegerea sa pe lista APEL nu-l împiedică să se implice în activități alături de PSD. (V. BĂLĂNESCU)

Articolul precedentSpitalul va avea tomograf
Articolul următorEvaluarea Națională: Elevii îi pot verifica pe profesori