0:00

Europarlamentare la comune / Moldoveni, Negrești, Oniceni, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Moldoveni și Negrești sunt două comune în care primarii nu au fost pesediști. Cel din Moldoveni, Marcel Bârjoveanu, este un tânăr ales pe lista APEL și a dovedit reale calități de manager, iar cel din Negrești a fost pe lista USL, dar din partea PNL-ului, fiind considerat unul dintre talibanii partidului. Coincidență greu de realizat, în ambele comune s-a înregistrat exact același număr de voturi valabil exprimate – 469! Din start ne dăm seama că interesul primarilor a fost minim în privința mobilizării electoratului, chiar dacă, de exemplu, în ziua votului viceprimarul de Negrești era în stradă, având în mână câteva cărți de identitate – pentru a face copii, spunea el.

Europarlamentare la comune / Moldoveni, Negrești, Oniceni, ZCH NEWS - sursa ta de informații

La Negrești alianța PSD-UNPR-PC a obținut doar 166 de voturi ( 35,39%), arătând o impotență crasă, în condițiile în care a avut câmp foarte larg de exprimare. Mai ales că la alegerile locale numărul votanților a fost în jur de 1.000. Cât de janice au fost lucrurile la Negrești ne arată rezultatul obținut de PNL, care cu 77 de voturi are un procent de peste 16%!

În Moldoveni PSD-ul și ai lui au primit și mai puţine voturi, doar 147 și au un procent de peste 31%. PNL-ul și PDL-ul, împreună, îi depășesc cu 156 de voturi obținute, cu un procent de peste 33%. În perspectiva alegerilor prezidențiale este greu de crezut că fără presiuni administrative serioase alianța va câștiga.

La Oniceni primarul și PSD-ul sunt lideri incontestabili. La europarlamentare pesediștii din Oniceni au putut raporta cu mândrie câștigarea alegerilor cu un procent de 76,13% (960 voturi), cu care ocupă locul întâi într-un clasament neoficial al alegerilor după procentul realizat de alianța PSD-UNPR-PC. Dacă n-ar exista precedent, am putea spune că este vorba de zelul primarului, dar la alegerile pentru Consiliul Județean a fost un scor de 64,58 % iar la parlamentare, un sec 80,79%, semn că lucrurile sunt clar sub control. (V. BĂLĂNESCU)

Articolul precedentDin nou, furtuni!
Articolul următorBacalaureat 2014: Veni, vedi, vici. Digital