0:00

Europarlamentare la comune / Agapia – Flagrant de neimplicare la primar, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Dacă tăierea de capete din PSD s-ar opera în ordine alfabetică, atunci prima organizație care ar trebui decapitată ar fi cea din Agapia, comună condusă de pesedistul Neculai Nastasă. Evident, analiza și eventuala decapitare ar echivala pentru Ionel Arsene cu o automutilare de partid, având în vedere relațiile prietenești pe care le are cu primarul. Totuși, dacă se va face o analiză, chiar superficială, a rezultatelor obținute de organizația Agapia, se va observa lipsa reală de implicare pentru partid. Aici s-a obținut cel mai slab rezultat de pe colegiul nr. 7, colegiul președintelui PSD Ionel Arsene, doar 37,08 %.

Dincolo de procent, mai există câteva cifre care vin să întărească problemele de implicare ale primarului PSD. În 2012, la alegerile locale, Neculai Nastasă obținea 999 de voturi, în urma unei campanii dure și agitate. La alegerile imediat următoare, cele parlamentare, unde l-a promovat pe actualul președinte al partidului, oamenii lui Nastasă au obținut 955 de voturi, semn că deja unii pesediști erau nemulțumiți de noul primar. Ei bine, la europarlamentare, deși se știa exact dorința șefului de colegiu de a obține un scor cât mai mare, PSD a obținut doar 409 voturi!!! Mai puțin de jumătate decât la parlamentare. Ce va face Ionel Arsene este treaba PSD-ului, dar explicații cu privire la votul din Agapia există suficiente.

În primul rând, primarul este acuzat că aroganța în relațiile cu cetățenii i-a crescut direct proporțional cu funcția. Nu de puține ori s-a întâmplat ca din primărie să se audă cuvinte nu tocmai ortodoxe față de cei care veneau cu probleme. În al doilea rând, scandalul pășunilor concesionate, peste contracte de arendă existente, refuzul său de a pune în aplicare hotărâri definitive și irevocabile, toate au făcut ca mulți alegători să nu mai dea doi bani pe promisiunile sau chiar faptele edilului.

Nu în ultimul rând, relația pe care o are Primăria cu Mănăstirea Agapia l-a privat de câteva sute de voturi sigure, aparent ușor de obținut. Probabil la alegerile parlamentare au fost făcute niște promisiuni maicii starețe, care angajamente apoi nu s-au mai îndeplinit. De data aceasta, votul a plecat spre alte zări. Apropo de relația cu mănăstirea, nici locuitorii aflați în litigiu cu lăcașul de cult nu au avut cum să nu sancționeze – pe nedrept sau nu, nu contează – atitudinea primarului în acest conflict. Există chiar voci care îl acuză că el și-a rezolvat problema pe care o avea cu pensiunea și… cam atât. (V.B.)

Articolul precedentPediatria și Infecțioasele pe lista modernizărilor
Articolul următorMarathon MTB Bicaz 2014