pietricica turism

pdl dragan predoiu macovei flutur

Doi dintre eurocandidații PDL au sosit, miercuri după amiază, la Piatra Neamț. Monica Macovei și Cătălin Predoiu, însoțiți de șeful de campanie al PDL, Gheorghe Flutur și de președintele interimar al PDL Neamț, Alexandru Dăgan și-au expus ideile cu privire la importanța alegerilor europarlamentare. În opinia celor doi candidați, PDL este singurul partid de dreapta care, prin reprezentanții săi în Parlamentul European, a făcut într-adevăr ceva pentru români. De aceea, Monica Macovei și Cătălin Predoiu consideră că discuțiile directe cu oamenii pentru a afla problemele reale cu care aceștia se confruntă sunt mai importante decât campaniile electorale desfășurate la televizor.

”Continuăm campania la firul ierbii, în timp ce politica dâmbovițeană s-a cantonat la televizor. Discutăm problemele reale cu oamenii, pentru a le oferi soluțiile noastre. Ne aflăm într-un plin război împotriva PDL, purtat prin intermediul unor sondaje trucate aruncate pe piață care încearcă să inducă în opinia publică sentimentul fals al unor ierarhii în politica românească. Suntem, în acest moment, pe primul loc pe partea dreaptă a opțiunilor electorale, iar coagularea forțelor de dreapta pentru sprijinul unui singur candidat la prezidențiale ar fi ideală. Victor Ponta se poartă într-o manieră iresponsabilă, caracteristică domniei sale. Ponta nu este nimerit nici pentru postul de premier și cu atât mai puțin pentru postul de președinte. Este un politician de televizor, acolo unde poate să spună orice, dar nu poate să dea măsura faptelor. Se înscrie într-o conduită confirmată, politica lui Victor Ponta este în sensul detașării României de valorile europene, îndreptată fățiș asupra intereselor și a comuniștilor din Republica Moldova. Afectează deja interese grave, care țin de acum de geopolitică și de interesul național”, a declarat Cătălin Predoiu.

”Am să mă refer mai întâi la două punte foarte importante: sărăcia și lipsa locurilor de muncă. PSD și baronii PSD fură din banii publici. Sunt foarte mulți baroni cercetați penal, iar visul lor este desființarea instituțiilor precum DNA sau ANI. Astfel de cazuri sunt în mai multe județe, iar unul în premieră a avut loc zilele acestea când fostul prefect de Galați a comandat un asasinat. Așa ceva nu s-a mai întâmplat în România până acum, spre asta ne duce PSD. Banii se duc din bugetul public, dacă n-ar pleca spre PSD gândiți-vă câte lucruri s-ar putea face cu respectivii bani. Locurile de muncă sunt problema numărul unu. Numai politicienii de dreapta sunt cei care încurajează sectorul privat, singurul sector care creează locuri de muncă. Politica de dreapta și dreapta în UE, Partidul Popular European este singurul care încurajează sectorul privat, taxele mai mici și mai puține și dezvoltarea locurilor de muncă. Pe partea stângă este invers. Stânga încurajează protecția socială pe viață. Sunt alții care muncesc pentru a susține asistații social. Mai corect este să ajuți pe cineva să-și găsească un loc de muncă. Și corupția costă, media costului corupției este de 2 miliarde de euro la nivelul Europei. Și evaziunea fiscală ne costă pe noi toți foarte mulți bani. DE aceea am inițiat la nivel de Parlament al Europei, legea confiscării averilor infractorilor. Termenul maxim de aplicare al acestei directive este de doi ani și jumătate, dar nu-l împiedică nimeni pe Victor Ponta să transpună în codul penal. În 5 ani, în Parlamentul European, PDL a avut 60 de inițiative legislative și legi, iar restul au avut 38, și mă refer la PSD și PNL la un loc. Parlamentarul european Corina Crețu de la PSD a avut un singur raport, nelegislativ în 5 ani. De ce este prima pe lista de candidați la europarlamentare a PSD? Cifrele sunt grăitoare, asta arată cine a muncit”, a precizat Monica Macovei.

”Suntem la capătul unui maraton în județele țării, noi am ales să ne întâlnim cu electoratul. Ne-am întâlnit cu mii de oameni și am văzut cum unii cântă prohodul PDL-ului. Aflați că PDL este extrem de activat pentru data de 25 mai. Am discutat teme europene, pericolul absenteismului la vot de aici vine, din lipsa dezbaterilor pe teme europene. Noi avem trei mesaje pentru electorat. Echipa PDL de candidați este o echipă de profesioniști, proeuropeni, suntem singurul partid care are platformă electorală. Trebuie să spunem că PDL are în echipă miniștri care au dus România în UE în 2007, în această echipă am crezut, credem în politica proeuropeană. PDL și-a asumat guvernarea României în plină criză economică și ne-am asumat costuri politice. Moldova din dreapta Prutului este o pungă de sărăcie, noi nu suntem vinovați că investițiile se opresc la arcul carpatic. Să fim noi, cei din Moldova o prioritate, nu numai Valea Oltului sau Valea Prahovei și mai nou Alexandria”, a spus şi Gheorghe Flutur. (I. CĂLIN)