Senatorul Eugen Țapu a catalogat desemnarea de către premierul Viorica  Dăncilă a lui Dan Nica pentru postul de comisar european, un ”act scandalos și iresponsabil, care afectează credibilitatea României în interiorul Uniunii Europene”.  Europarlamentarul PSD Dan Nica mai fusese odată respins de către șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la sfârșitul lunii august, dar, cu toate acestea, Viorica Dăncilă l-a propus din nou pentru postul de comisar european pentru Transporturi. Anterior, și Rovana Plumb, propusă pentru același post, a fost respinsă de Comisia Juridică, cu o largă majoritate. ”Viorica Dăncilă pur și simplu sfidează regulile de funcționare ale Uniunii Europene. Are impresia că la Bruxelles este la fel ca la sediul PSD, din Kiseleff”, a precizat Eugen Țapu, vicelider al grupului PNL din Senat.

Prin întârzierea nominalizării unei persoane serioase și credibile pentru postul de comisar european, România pune în pericol însăși funcționarea Comisiei Europene, țara noastră fiind printre ultimele care nu a completat lista comisarilor.

De altfel, în mandatul său de premier, Viorica Dăncilă a reușit contraperformanțe notabile în ceea ce privește politica externă a României. Prin acțiunile sale, a decredibilizat poziția țării noastre, iar unul din cele mai mari eșecuri îl reprezintă pierderea de către România a statutului de membru nepermanent în Consiliul de  Securitate al ONU, în favoarea Estoniei. ”România plătește astfel gafele unui Guvern habarnist și iresponsabil, rupt de contextul geopolitic și geostrategic, și deloc credibil în mediile internaționale, în fața partenerilor externi”, a conchis senatorul liberal.

Biroul de presă al PNL Neamț

Articolul precedent521,9 milioane lei pentru drumurile județene din Neamț
Articolul următor536 locuri la rezidențiat pentru centrul universitar Iași
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.