Eugen Țapu-Nazare (PNL Neamț): ”Nu renunțăm la cota unică!”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPartidul Național Liberal rămâne ferm și menține cota unică de impozitare, așa cum s-a angajat de la începuturile discuțiilor pentru formarea noului Guvern Ciucă. Aceasta a fost o condiție nenegociabilă și atâta timp cât PNL este la guvernare, cota unică va fi menținută.

În ceea ce privește posibila introducere a unui sistem de impozitare progresiv, PNL se opune categoric acestui demers. Administrația este incapabilă în acest moment să gestioneze un asemenea sistem, în plus, riscul relocării unor firme cu capital străin, în țările vecine, cum sunt Bulgaria și Ungaria, țări în care funcționează cota unică, este foarte mare, cu consecințe nefaste asupra economiei. Un alt aspect de natură să îngrijoreze, este că un sistem de impozitare progresiv are drept consecință directă reducerea semnificativă a investițiilor directe în economie și redirecționarea lor către state vecine, prietenoase cu mediul de afaceri. De asemenea, PNL nu va accepta niciun sistem de impozitare care să conducă la creșterea taxelor.

Cota unică a fost introdusă tot în timpul unei guvernări liberale, iar toate IMM – urile, marile companii, asociațiile de business se împotrivesc ferm eliminării cotei unice. Acest lucru ar conduce la creșterea costului muncii pentru angajați și angajatori ceea ce va determina migrarea veniturilor în zona neagră a economiei, scăderea atractivității României pentru orice fel de investiții, emigrarea specialiștilor. Eliminarea cotei unice ar încetini creșterea economică care permite guvernului să își asume reforme, dar și majorări de salarii și pensii.

Eugen Țapu-Nazare

Chestor al Senatului României

 

 

Articolul precedentJudețele din Nord-Estul țării se mențin sub pragul incidenței cazurilor COVID-19 de 1 la mie
Articolul următorCererile de finanțare pentru reducerea accizei la motorină 2022
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.