Absolvenții de gimnaziu care n-au fost admiși la clasa a IX-a ori n-au susținut evaluarea națională, inclusiv tineri care s-au întors din străinătate, romi și elevi cu cerințe educaționale speciale, se pot înscrie în perioada 23-29 august. Înscrierea se face la școlile de proveniență și, pe lângă cererea tip, trebuie depuse și câteva documente, la comisia de admitere din fiecare școală.

Repartizarea se face de comisia județeană din cadrul inspectoratelor școlare, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere sau a mediilor de absolvire a gimnaziului.

În județul Neamț încă sunt multe locuri libere la licee și din mediul urban, și în mediul rural, inclusiv la clase de vocațional. „Comisiile de înscriere din unitățile de învățământ gimnazial vor identifica fiecare astfel de situație privind absolvenții proprii și vor îndruma părinții pentru participarea la etapa a III-a de admitere în clasa a IX-a”, atenționează IȘJ Neamț.

Repartizarea elevilor se face pe 30 august, de comisia județeană de admitere din cadrul IȘJ Neamț. Locurile disponibile pot fi vizionate pe mesagerulneamt.ro .

C.I.

Articolul precedentCUPA ROMÂNIEI CSM Ceahlăul se va confrunta în play-off cu Universitatea Cluj
Articolul următor23 AUGUST în istorie: Evenimente care au marcat soarta românilor