Escroc ”turnat” de un taximetrist, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn taximetrist din Piatra-Neamț a dat dovadă de spirit civic și a anunțat poliția, în dimineața de 13 septembrie, la ora 5:00, despre faptul că, în cursul nopții, a primit o comandă de la Farcașa.

La adresa indicată nu-l aștepta însă un pasager, ci un colet cu bani pe care i l-a dat o bătrână să-l aducă la Piatra-Neamț și să-l predea unui bărbat. Taximetristul a avut suspiciuni din clipa în care femeia i-a spus ceva despre un accident și s-a gândit că poate fi vorba despre o înșelăciune. Bătrâna nu avea niciun dubiu că face bine ceea ce face și i-a dat taximetristului o grămadă de bani (11.600 de lei) să-i ducă unui necunoscut.

Polițiștii au organizat o acțiune și l-au prins pe bărbatul de 40 de ani, imediat după ce a primit pachetul. Individul a fost reținut și pe 14 septembrie a fost dus la Judecătoria Piatra-Neamț. Instanța a decis: ”Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ privind pe inculpatul Moisă Vasile, poreclit Pascu, cetăţean român, căsătorit, studii primare, fără profesie, ocupaţie sau loc de muncă, domiciliat în municipiul Piatra-Neamț, aflat în Centrul de reţinere şi arest preventiv Neamţ şi dispune arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 14.09.2016 până la data de 13.10.2016 inclusiv, (…), respingând ca nefondată solicitarea acestuia de a se dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. Dispune efectuarea de îndată a unui referat de evaluare a inculpatului de către Serviciul de probaţiune Neamţ. În baza art. 229 Cod Procedură Penală nou dispune sesizarea Direcţiei Judeţene Neamţ pentru Protecţia Copilului pentru a lua măsurile legale faţă de cei doi copii minori aflaţi în ocrotirea inculpatului”.

Polițiștii continuă investigațiile pentru a stabili cine a fost de fapt inițiatorul infracțiunii, cel arestat nefiind decât un complice, care are și alte păcate penale la activ. Pe de altă parte, oamenii legii – care au dat în nenumărate rânduri recomandări pentru bătrâni – le reamintesc acestora să nu mai creadă tot felul de necunoscuți care le spun povești la telefon și să nu le mai dea și ultimul bănuț din casă crezând că-și scapă copiii sau nepoții de răspundere penală în cazul unui accident. (C.M.)

Articolul precedentBirocrația muștelor de rapiță la Piatra Neamț
Articolul următorFestivalul cărților de la Piatra Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.