0:00

Joi, 2 iunie sărbătoarea Înălțării Domnului și Ziua Eroilor au fost marcate și la Monumentul Eroilor din centrul comunei Bălțătești. La manifestarea organizată în cinstea eroilor comunei căzuți la datorie în Primul Război Mondial (1916-1918) și în cel De-al Doilea Război Mondial (1941-1945) un sobor de preoți a oficiat o slujbă religioasă. Din partea autorității locale au participat viceprimarul Mircea Ciudin, mai mulți consilieri locali, colonelul Florin Ichimoae, comandantul stațiunii Bălțătești. Nu au lipsit directorul coordonator al școlilor din comună, prof. Daniela Ivan, însoțită de profesori și elevi, angajați ai primăriei, ai poliției locale și naționale.

După oficierea slujbei religioase un grup de elevi au intonat Imnul României și au recitat cântece și poezii patriotice. A urmat momentul depunerilor de coroane din partea reprezentanților instituțiilor participante la manifestare.

Despre această importantă zi din viața comunității, viceprimarul Mircea Ciudin ne-a precizat: „Este o onoare și o mândrie să ne omagiem eroii comunei noastre, care și-au iubit țara și s-au jertfit pentru ea. Și-au apărat țara cu propria viață. Prin acest omagiu adus în această zi nu dorim decât să aducem aminte de această jertfă. Prin aceste manifestări dorim ca și tinerii din comuna noastră să cunoască istoria localității, să-și cunoască eroii și să își iubească țara. Slavă eroilor noștri! Să încercăm să ne ridicăm după faptele noastre la înălțimea jertfei acestor eroi ai noștri. Avem o comunitate cu oameni de ispravă, gospodari și cu simț de sacrificiu. Mulțumesc elevilor și profesorilor pentru frumosul program artistic oferit, mulțumesc pentru prezență și implicare tuturor! Doresc multă sănătate locuitorilor comunei Bălțătești și le transmit Hristos S-a Înălțat!

C.T.S

Articolul precedentDosarul Ambulanța – 8 dintre inculpați trimiși în arest la domiciliu
Articolul următorMuncă de trei ore pentru salvarea unui miel prins într-o țeavă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.