reclama autocenter

papagalii fara bilet

Cumătru` cu perciunii până la gumari s-o apucat să deie în bobi de fasole, că în boabe de mazăre i-o ieșit pe fals. Le tot moșmondește, pe față pe dos, le aruncă, le prinde și numa` ce-l văd că scrie. Că cică la un an dă după alegeri prin consilii e o epidemie de incompatibilitate mai ceva ca aviara de pe vremea lui Flutur. Cred că știț` de onorabilul DCV, care s-o incompatibilizat pe el, dar nu-i singuru`. Un șpionete cu guler pistruiat și mărgele ne-o șoptit că mai este câțiva care se dau de ceasu` din urmă că ei nu bagă mâna la punga statului, dar se lipesc de contracturile lui ca dulceața de lingură. Evident nu pă direct, că bate la retină, da` noi știm că prosperă ghebos, chit că ei se vrea dișcreți și îmbrăcați în straie ponosite dă second hand. Acuma, nici în alte municipii nu-i altfel, că se face niște contracturi cu fluierături și ademeneli că nici dom` Leo nu le mai știe socoteala, mai cu seamă că băieții de la ANI o uitat că este și el pă hartă. Om trăi ș-om vedea dacă epidemia asta s-o stârpi în vreun fel, că prin alte locuri o vinit îndărăt ș-o băgat oareșce dipotați la judecăți cu tăt nupu` lor, că așa s-o zis dă sus.

 Am lăsat bobii lui cumătru`, ș-am tras o fugă sub cetate la dom`premare, c-am auzit c-o adus niște butelci de Sânpetru, nu că ar fi el într-un nume cu Sfântu`, ci pentru că așa-i moda: E sărbătoare, să bem ! Așa că … Și vesel tare dom` premare, că de când e pe-o orbită cu junele șăf dă la pesedeu, parcă și grijile-s mai mici și apa mai scumpă. Că toată lumea-i mulțămită, găinile se îngrașă de parcă mănâncă drojdie, șpetalu`, grădinițele, creșele au hrană pentru vreo câteva luni înainte, să face curat în beciuri, să pune asfalt, mai o bordură, răsare câte un gard nou. Deci, e de bine. Acuma, toate bune, dar noi știm că mare parte din bunăstarea asta de la creși și grădiniță e den cauza unei doamne conselier, altminteri aprigă și onorabilă, care cică-i imună la epidemia asta de am pomenit-o mai sus. Să fie oare vaccinată de junele șăf de la pesedeu ? N-avem știre de asta, da` nci nu-i greu de aflat. Videm !

 Când să ne întoarcem de la târg, numa` ce ne oprește o creștină cu pene să ne deie o anonimă semnată cum că că junele fecior a lu` dom` Dinu (să trăiț !) își scoate televeziunea de la naftalină, numa bună de dat dume la popor, numa` că el nu să bagă. Adecă cine o ia, să facă ce poftește, numai să știe si el ce și cum stă treaba. Acuma noi am cetit în anonimă că de fapt junele șăf dă la pesedeu ar fi la cârma televeziuni ăsteia și că ar fi tare mulțămit, că-i curat, sculele merge bine, bașca și el să vede mai alb și s-aude cu vorbă dulce de să-nmoaie mecrofoanele de alean. Da` mare lucru, dacă nu comva, altcineva îi face daravelile și noi știm cine, că doar l-am pomenit. Deh, metehnuri cu pene !

Articolul precedentViitorul sună bine
Articolul următorNicolae Grebenea, 7 ani de la plecare