eon targu mures6.500 de copii din 9 judeţe (printre care Bacău, Botoșani şi Suceava) se vor bucura de condiții de studiu îmbunătățite datorită unei investiții de 650.000 €, se precizează într-un comunicat de presă al E.ON Energie România.

Măsura vizează şi unităţi de învăţământ din Caraș-Severin, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Sibiu și Timiș.

Potrivit E.ON Energie România este vorba de 6.000 de corpuri iluminat și 15.000 tuburi cu led montate în respectivele instituții școlare, sisteme moderne, care reduc considerabil factura la electricitate.

“Iluminarea corespunzătoare a sălilor de clasă este deosebit de importantă în buna desfășurare a activităților instructiv-educative și de aceea și în acest an E.ON a venit în sprijinul comunităților în care este prezent și a continuat proiectul «Energie în școlile copilăriei», proiect dedicat îmbunătățirii condițiilor de studiu”, se precizează în comunicat.

“Lucrurile mari se fac cu pași mici, dar siguri și în mod constant. Ne-am propus încă de la venirea în România să fim aproape cu adevărat de comunitate și să venim în întâmpinarea nevoilor acesteia. Am susținut și susținem în continuare educația, deoarece fără educație nu este viitor, și de aceea dorim prin acest proiect să oferim sprijin unităților școlare și implicit comunități”, a declarat Dan Morari, director general al E.ON Energie România.

Proiectul “Energie în școlile copilăriei” a debutat în 2012 și, până în prezent, a fost dezvoltat în 37 de unități de învățământ din țară, din mediul rural și urban, peste 20.000 de copii și cadre didactice beneficiind de condiții mai bune de studiu. În cadrul proiectului, au fost montate 15.300 de corpuri de iluminat și 37.000 de tuburi economice și cu led, suma investită de E.ON România fiind de 1.580.000€.

Începând cu anul 2005, E.ON România a susținut cu peste 9,3 milioane € numeroase proiecte de responsabilitate socială în comunitățile în care își desfășoară activitatea, numărul total al beneficiarilor acestor inițiative ridicându-se la aproximativ 260.000. Numai în domeniul educației au fost derulate proiecte de peste 4,2 milioane €, de acestea beneficiind circa 180.000 de copii. Totodată, mai mult de 750.000 € au fost investiți în domeniul sportului, cu peste 10.000 de beneficiari. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentMarele neajuns al transportului public de persoane din Iaşi: lipsa… hands-free!
Articolul următorPercheziții domiciliare în Cordun, plase confiscate
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.