0:00

Emisiune de titluri de stat Tezaur cu dobânzi de până la 8% , ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMinisterul Finanțelor a lansat vineri, 3 februarie, o nouă emisiune de titluri de stat Tezaur destinată exclusiv populației. Titlurile au maturități de 1, 2 și 3 ani și dobânzi anuale de 7,20%, 7,50%, respectiv 8%, o valoare nominală de 1 leu și sunt în formă dematerializată.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • Între 3 – 23 februarie 2023 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului.
  • Între 3 – 24 februarie 2023 de la unitățile Trezoreriei Statului;
  • Între 3 – 23 februarie 2023 în mediul urban și 3 – 22 februarie 2023 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

“Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile”, precizează sursa citată.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Angela Croitoru

Articolul precedentVânători-Neamț: Repartizarea bugetului comunei pe anul 2023
Articolul următorDrum blocat de zăpadă în Neamţ
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.