Emilia Arcan: Școlile, extremă urgență! Vrem un comandament de acțiune la nivel județean, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Începerea anului școlar în actualele condiții sanitare riscă să declanșeze o adevărată bombă epidemiologică. Redeschiderea unităților de învățământ fără un plan concret de dezinfecție și suport reprezintă o măsură cu efectele sanitare incontrolabile“, a afirmat senatorul Emilia Arcan, care cere înființarea de urgență a unui comandament de acțiune la nivel local.

„Autoritățile din Neamț, de la Consiliul Județean la primării, Direcția de Sănătate Publică, experții în epidemiologie și reprezentanții firmelor specializate în furnizarea de servicii și produse de dezinfecție trebuie să se reunească pentru a pune la punct un plan de măsuri concrete pentru a preveni infectarea copiilor și a cadrelor didactice cu virusul COVID 19“, a mai declarat Emilia Arcan, candidatul Pro România la funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț.

În prezent, sunt prea puține școli pregătite pentru a începe cursurile în condiții de siguranță. Mă refer de la modul în care sunt așezate băncile, la condițiile de igienă! Există lipsuri majore în multe dintre unități, generate în primul rând de lipsa banilor. Școlile sunt subfinanțate și nu au fondurile necesare pentru achiziția de dezinfectanți, de produsele absolut necesare în această perioadă“, a mai spus senatorul.

Finanțare urgentă pentru școli

Potrivit Emiliei Arcan, autoritățile locale trebuie să stabilească un mecanism concret de suport pentru funcționarea școlilor. „Trebuie să găsim rapid sursele de finanțare și modalitățile de asigurare a unui flux continuu de produse dezinfectante pentru școli, să identificăm un plan concret de dezinfecție, care să fie respectat cu sfințenie în toate unitățile de învățământ, iar cadrele didactice și personalul auxiliar să beneficieze de pregătirea necesară pentru a se adapta noilor condiții din unitățile de învățământ“, a mai completat Emilia Arcan.

Senatorul Pro România face apel la comunitățile locale și la specialiștii dispuși să sprijine acest demers care vizează pregătirea școlilor la data de 14 septembrie. „Avem nevoie de expertiza firmelor specializate, de ajutorul experților în dezinfecție, de sprijinul firmelor care vor să se implice în demersul nostru. Timpul este scurt și trebuie să ne mișcăm rapid. Nu putem să stăm și să așteptăm ca lucrurile să se rezolve de la sine. Viața copiilor noștri este în joc și comunitățile locale joacă un rol esențial în protejarea lor“, a mai declarat candidatul Pro România la președinția Consiliului Județean.

Ajutor pentru familiile defavorizate

Dincolo de constituirea unui comandament județean de acțiune pentru redeschiderea școlilor în condiții de siguranță, Emilia Arcan face un apel la nemțenii cu posibilități financiare, la companiile din județ, să ajute familiile defavorizate să-și poartă trimite copiii la școală.

„Sunt multe familii care, din păcate, nu au bani pentru a asigura copiilor măști de protecție. În condițiile în care Guvernul și autoritățile județene nu par a fi interesate de acest aspect, este nevoie de ajutorul comunității. Noi, la Pro România, am trecut deja la fapte și vom oferi familiilor defavorizate sprijinul necesar pentru a-și putea trimite copiii la școală. În aceste momente, trebuie să uităm de politică, de campanie și să ne focusăm pe rezolvarea acestei situații. Doar că rezolvarea definitivă nu poate veni doar de la noi. Mizez pe implicarea tuturor celor cu responsabilități să ajute copiii să meargă la cursuri“, a mai declarat senatorul Arcan.

Articolul precedentACTUALIZARE: Cel puțin o victimă încarcerată după coliziunea a două mașini, la Bicaz. Traficul este blocat
Articolul următorMugur Cozmanciuc: „Județul Neamț va beneficia de fonduri de la Guvern pentru începerea anului școlar în condiții de siguranță. Copiii noștri sunt o prioritate!”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.