Emilia Arcan, senator PSD de Neamț, a prezentat o declarație în Parlament în legătură cu raportul MCV și rezoluția privind statul de drept în România, intervenție urmată de un comunicat de presă.

”În săptămâna aceasta, am asistat cu surprindere la modul incorect şi nedemn în care România a fost tratată de Legislativul şi Comisia Uniunii Europene, atât prin rezoluţia Parlamentului asupra României, cât şi prin noul raport MCV.

Rezoluţia privind România reprezintă o mare nedreptate pentru o ţară profund pro-europeană, care respectă principiile statul de drept, valorile democratice europene, precum și Constituția României.

În România, majoritatea parlamentară și guvernul fac eforturi uriaşe pentru a asigura o reformă a sistemului de justiție, tocmai în sensul respectării drepturilor şi libertăților civile, a prezumției de nevinovăție, precum şi a șansei la o judecată dreaptă şi corectă, respectand deciziile Curţii Constituţionale, pentru înlăturarea abuzurilor şi a ingerinţelor în derularea acţiunii judiciare, pentru a  crea cadrul legal, de a face dreptatea cetăţenilor condamnaţi pe  nedrept.

Ieşirea revoltătoare a întregului Parlament European, împreuna cu, Comisia Europeană, Comisia de la Veneţia, GRECO etc. nu reprezintă nici mai mult nici mai puţin decât o agresiune la adresa României.

Care e de fapt mesajul care ni se transmite?

E unul transparent, în care ni se indică sa nu respectam deciziile Curţii Constituţionale, să consumăm produsele de care UE nu mai are nevoie, în detrimentul produselor autohtone, să creăm facilități investitorilor străini, mai multe decât a celor români, dar să nu ieșim din rând cu pretenții ca suveranitate și independență.

Cum poate un organism european să ceară imperativ guvernului unui stat membru să nu mai dea ordonanţe de urgenţă?

Cum e posibil să se ceară suspendarea unor legi care au trecut prin absolut toate filtrele posibile?

Cum e posibil să impună moduri de organizare ale justiţiei absolut aberante, în care totul să ţină de arbitrar?

Cum e posibil să se hotărască, din afara țării, cine și în ce condiții poate conduce o instituție publică sau o instanță de judecată?

Cum e posibil să se hotărască, tot din afara țării, cine și în ce condiții un conducator de institutie publica, sa fie demis,..s.a.m.d.

Sunt întrebări legitime dar, cred, din păcate, retorice.

Constat cu regret că unii lideri europeni sacrifică România pentru interesele politice generate de viitoarele alegeri europarlamentare, fără să conștientizeze că astfel de jocuri nu fac decât să dezbine Uniunea, prin condamnarea și discriminarea statelor membre.

Și cel mai mare regret este că au și susținerea unor europarlamentari români pentru care, probabil, primează interesul propriu, în defavoarea interesului național. 

Cetățenii români ştiu care este realitatea din ţară, cunosc mizele şi riscurile politice actuale şi au văzut cum parlamentari europeni români, oameni politici, lideri de partide şi ai opiniei publice răstălmăcesc adevărul, dezinformează autorităţi şi instituţii europene, trădează interesele naţionale şi îşi dau votul pentru condamnarea şi sancţionarea ţarii lor.”

Emilia ARCAN, senator PSD Neamt

 

Articolul precedentExpoziţie Radu Cristian Macavei şi Damian Ioan Popa la Galeria „Lascăr Vorel”
Articolul următor42 de mediciniști din Neamț la rezidențiatul din 18 noiembrie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.