reclama autocenter

smurd elicopter 02_resizeSMURD Iaşi beneficiază, de săptămâna aceasta, de un elicopter nou. Noua aeronavă va executa misiuni în toate judeţele Moldovei, dar şi peste Prut, informează Radio Iaşi.

„Elicopterul a ajuns astăzi la Iaşi. Vom începe misiunile în condiţii meteo favorabile de mâine, dacă aceste condiţii vor exista, cu respectarea aceloraşi indicaţii medicale în toată regiunea de nord-est. Elicopterul de la Iaşi şi cel de la Galaţi sunt declarate operator medical pentru zona transfrontalieră, ceea ce înseamnă posibilitatea de a face şi misiuni în Republica Moldova, la fel, pe baza indicaţiilor medicale din protocoale şi lege şi în condiţii meteo favorabile”, a declarat Diana Cimpoieşu, medic şef UPU SMURD Iaşi.

Misiunile aeromedicale au fost întrerupte la Iaşi pe 2 iunie 2016. Atunci, elicopterul SMURD Iaşi s-a prăbuşit în Republica Moldova, în Raionul Haragâş. Medicul Mihaela Dumea, asistentul Gabi Sandu, piloţii Voicu Şocae şi Doru Gavril şi-au pierdut viaţa, în timp ce erau într-o misiune de salvare a unui pacient.

Acesta a fost cel de-al doilea accident aviatic în care a fost implicat un elicopter SMURD Iaşi. Pe 9 ianuarie 2006, un elicopter SMURD Iaşi, cu un echipaj format din doi piloti, medic şi asistent, s-a prăbuşit la 3 kilometri de pista aeroportului Iaşi. Medicul Liliana Puiu şi asistentul medical Mioara Haută, piloţii Vasile Valentin Mihai Stănescu şi Mihai Augustin Toma şi-au pierdut viaţa. (ZCH NEWS)

Articolul precedent”Colindătorii” care au ucis un bătrân de Crăciun au fost condamnați
Articolul următorConsiliul Local Piatra Neamţ convocat în şedinţă extraordinară
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.