0:00

Elevii nu revin în bănci imediat după vacanța de iarnă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDiscuțiile din ultima vreme privind redeschiderea școlilor și prezența fizică a elevilor în bănci continuă și la începutul acestui an.

Astăzi, 2 ianuarie, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat, citat de presa națională, că 11 ianuarie, prima zi de școală după vacanța de iarnă, este prea devreme pentru reluarea cursurilor fizic. Ministrul Cîmpeanu a spus că trebuie luat în considerare contextul epidemiologic și că decizia este luată de autoritățile sanitare și aprobată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. ”Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă. Ministerul Educației, instituțional, îşi doreşte redeschiderea cât mai grabnică a şcolilor, în măsura în care situaţia epidemiologică o va permite. Revenirea la şcoală se va face ţinând seamă şi de ceea ce vor face alte state care se confruntă cu aceeaşi problemă″, a declarat noul ministru al Educației.

Noua conducere a învățământului a susținut că prioritare sunt deschiderea grădinițelor și reluarea cursurilor la învățământul primar. “Știm, ele ar trebui deschise după calendar pe 11 ianuarie, semestrul al II-lea începe pe 8 februarie, asta este o urgență zero”, a adăugat ministrul Sorin Cîmpeanu, precizând și că „trebuie să ținem seama de evoluția mai ales a acestei noi forme pe care a căpătat-o virusul, care din păcate are în centrul atenției tocmai copiii. Trebuie să vedem cum procedează și alte state”.

Ultimul ordin, emis de fostul ministru, Monica Anisie, stabilea că școala online se prelungește până la 23 decembrie, când a început vacanța de iarnă.

C.I.

Articolul precedentNici un caz nou Covid în județul Neamț, în a doua zi a anului 2021
Articolul următorPrima intervenție din 2021 a Salvamont Neamț pe pârtia de la Durău