Caravana Reciclării Creative a ajuns la a treia ediție și a implicat peste 135.000 de copii și 2.500 de profesori din 20 de județe din România. Proiectul este organizat de Asociația PlaYouth împreună cu OSCAR Downstream și are scopul de a arăta cum reciclarea poate deveni o activitate educativă, creativă și distractivă. Copiii și profesorii au lucrat împreună pentru a transforma deșeurile în obiecte utile, jocuri și spații de relaxare.Elevii din Neamț reciclează cu imaginație. „Caravana Reciclării Creative”

Proiectul s-a desfășurat în etape succesive, iar până acum, Caravana a ajuns în peste 557 de școli, oferind un cadru practic pentru implicare activă în protejarea mediului.

În județul Neamț, zeci de instituții educaționale au acceptat provocarea și au format echipe din cinci profesori și elevii lor, care au creat cinci spații tematice: „Colectare creativă”, „Păsărilor fericite”, „Grădina minunată”, „Lecturi inspirate” și „Reciclare creativă”. Elevii au refolosit materiale reciclabile pentru a construi obiecte utile, zone de relaxare sau grădini urbane, toate cu scop educativ și ecologic.

Este vorba despre: Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca”, Piatra-Neamț, Liceul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi”, Colegiul Tehnic Danubiana, Roman, Școala Gimnazială „Vlad Dănulescu”, comuna Pâncești, Școala Gimnazială Nr. 1, Bicazu Ardelean, Liceul Tehnologic „Ion Creangă”, comuna Pipirig, Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu”, Piatra-Neamț, Colegiul Național „Calistrat Hogaș”, Liceul cu Program Sportiv, Piatra-Neamț, Școala Gimnazială Borlești, Mastacăn, Școala Gimnazială, comuna Gherăești, Școala Gimnazială „I. Gervescu”, Săvinești, Școala de Artă „Sergiu Celibidache”, Roman, Colegiul Tehnologic „Spiru Haret”, Școala Gimnazială, comuna Poenari, Școala Gimnazială „Daniela Cuciuc” și Colegiul Național „Roman Vodă”, Liceul Tehnologic „Vasile Sav”.

Proiectul a inclus 8 sesiuni de formare și mentorat pentru profesori, promovând sustenabilitatea prin activități colaborative și implicarea comunităților locale.

„Ne-am dorit cu adevărat ca echipele participante să descopere frumusețea sustenabilității, importanța consumului responsabil și beneficiile reciclării prin activități captivante și exerciții practice. A fost uimitor să vedem cum aceste cunoștințe s-au transformat într-o pasiune, aducând beneficii reale mediului și ecosistemului nostru. Este o experiență care ne-a schimbat pe toți”, spune Andreea Cimpoeșu, managerul Caravanei.

În prezent se desfășoară etapa de jurizare, urmând ca la finalul lunii iunie să fie anunțate echipele câștigătoare. Acestea vor primi premii precum materiale educaționale, echipamente, cărți și participarea la o Tabără de Animație și Creativitate de patru zile.

Caravana Reciclării Creative arată că prin muncă în echipă și idei simple, copiii pot învăța să protejeze mediul și să transforme gunoiul în resurse.

Denisa POPA

Articolul precedentVideo. Femeie răpită salvată de polițiști. Patru bărbați arestați preventiv pentru lipsire de libertate
Articolul următorAproape 900 de posturi disponibile în Neamț

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.