Proiectul pilot AVE – „Asta Vreau Eu!” este implementat de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Neamț în parteneriat cu două școli din județ. Școala Gimnazială „Ioan Luca” din Farcașa și Liceul „Mihail Sadoveanu” din Borca au semnat protocolul de colaborare cu ITM Neamț în acest proiect educațional destinat promovării normelor de securitate și sănătate în muncă și de orientare pentru carieră a elevilor.

„Judeţul Neamţ este unul dintre cele 10 judeţe din ţară în care se derulează, în acest an, acest proiect. În luna aprilie, s-au selectat cele două şcoli participante şi s-a încheiat protocolul de colaborare între Inspectoratul Școlar Județean Neamţ şi Inspetoratul Teritorial de Muncă Neamţ. S-au contactat reprezentanţii şcolilor participante – Şcoala Gimnazială «Ioan Luca» din Farcaşa şi Liceul «Mihail Sadoveanu» din Borca – pentru prezentarea proiectului, selectarea profesorilor participanţi şi stabilirea modalităţilor de colaborare între inspectorii de muncă nominalizaţi şi cadrele didactice. Au fost încheiate protocoale de colaborare între unităţile şcolare si partenerul economic care susţine acest proiect”, a declarat Nicolae Hârlea, purtătorul de cuvânt al ITM Neamț.

Acest proiect se desfășoară pe tot parcursul acestui an și completează cu informații utile tinerilor cultura unei munci sănătoase promovate și prin proiectul „Valențe culturale ale securității și sănătății în muncă” ce este aplicat de peste zece ani pentru tinerii din școli gimnaziale și școli profesionale din județ. (C.I.)

Articolul precedentDezinsecție și deratizare la Piatra Neamţ din 21 mai
Articolul următorMuncă la negru mascată
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.