Concursul destinat elevilor de gimnaziu pasionați de geografie și-a desemnat câștigătorii din județul Neamț pentru etapa națională. Din cei 178 de elevi care au participat la etapa județeană a concursului „Terra – mica olimpiadă de geografie”, sunt 15 elevi care au obținut între 80 și 100 de puncte necesare calificării la faza națională. Subiectele au fost dificile și provocatoare, impunând cunoștințe temeinice.

Copiii din clasa a V-a calificați sunt Matei Daniel Dieaconu de la Școala Gimnazială „Constantin Panțiru” Grințieș, pregătit de prof. Daniel Dieaconu, Irina Ștefania Mihai de la Școala Gimnazială „I. Mironescu” Tazlău, pregătită de prof. Alina Barcan, Laura Maria Ciubotaru și Cristiana Hotea de la Școala Gimnazială nr. 3 Piatra Neamț, pregătite de prof. Ana-Maria Filimon-Vintea și Mihnea Andrei Maiogan de la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” Roman, pregătit de prof. Anca Ionela Mihalachi.

subiect clasa a V-a

La clasa a VI-a s-au calificat Iarina Zlăvoc, Rareș Mihai Tudosă și Alessia Alistar de la Școala Gimnazială nr. 3 Piatra Neamț, pregătiți de prof. Ana-Maria Filimon-Vintea, Alexandru Araveicei de la Școala Gimnazială nr. 2 Piatra Neamț pregătit de prof. Nicoleta Macoviciuc, Casandra Daniela Grigoraș și Eric Ionuț Murariu de la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” Roman pregătiți de prof. Anca Ionela Mihalachi.

Copiii de clasa a VII-a calificați sunt Emilian Popa de la Liceul Tehnologic „Gheorghe Ruset Roznovanu” Roznov pregătit de prof. Maria Carmen Duca, Andrei Cristian Denciu de la Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra Neamț pregătit de prof. Elena Simona Magdalina, Ștefan Daniel Vamanu de la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” Roman pregătit de prof. Anca Ionela Mihalachi și Anamaria Ojică de la Școala Gimnazială nr. 2 Piatra Neamț pregătită de prof. Nicoleta Macoviciuc.

Etapa națională se va desfășura online, la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” din Piatra Neamț, în ziua de 9 mai. (C.I.)

Articolul precedentIon Asaftei, președintele ALDE Neamț: ” Nu ne confundați cu PSD-ul”!
Articolul următorL3S1 CSM Ceahlăul şi Ozana debutează în retur în deplasare