pietricica turism

Clasa de teatru a actriţei Gina Gulai a avut o prezenţă onorată cu patru premii la a IX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret “Grigore Vasiliu Birlic”. Manifestarea a avut loc, în perioada 26 august-1 septembrie, la Fălticeni.

Ilinca Cristiana Tapalagă şi Mihael-Viorel Ignatovici-Lazăr au participat la secţiunea individual monolog şi poezie, categoria de vârstă 7-12 ani. Mihael Ignatovici-Lazăr a obţinut premiul I atât din partea juriului tinerilor, cât şi din partea juriului actorilor şi regizorilor. Ilinca Tapalagă a primit premiul I din partea tinerilor şi premiul al III-lea din partea actorilor şi regizorilor.

“Festivalul a fost foarte bine organizat, concurenţa a fost puternică și sunt fericită și mândră de rezultatele obținute. Publicul şi ambele jurii au apreciat momentul meu și m-am simțit extraordinar pe scenă. Doamna Gina Gulai a unit în monolog toate activitățile mele de zi cu zi – teatru, dans și muzică – și a realizat un moment deosebit și de neuitat, pentru care-i mulţumesc din suflet”, a spus Ilinca Tapalagă.

“Am fost emoționat şi impresionat de atmosfera concursului. Am avut emoții ca orice artist, dar asta nu m-a împiedicat să dau tot ce-i mai bun şi să fiu la înălțime. Concurenți au fost foarte buni şi pregătiți. Am sperat să fiu printre premianți şi sunt onorat de faptul că atât juriul tinerilor, cât şi juriul profesioniştilor mi-au acordat premiul I. Această reuşită nu era posibilă fără munca, devotamentul şi dăruirea doamnei Gina Gulai, căreia îi mulțumesc din tot sufletul!”, a menţionat şi Mihael Ignatovici-Lazăr.

Juriul actorilor şi  regizorilor a fost format din Carmen Tănase, Mihaela Rădescu, Ovidiu Cuncea, Lorette Enache, Andrei Ciobanu şi Cristina Bacal. Din juriul tinerilor au făcut parte tineri actori sau studenţi la actorie: Ana Maria Fasolă, Stela Cora, Daniel Popa, Răzvan Conţu, Bianca Ciubotariu şi Andreea Nechita. (M. CONSTANTINESCU)