Elevi din municipiul Roman şi din comuna Horia au participat, anul acesta, la programul DRUM SIGUR-ABCdar Rutier, organizat de Junior Achievement (JA) România, cu susținerea Holcim România, se precizează într-un comunicat de presă.

“934 de elevi de școală primară au participat în acest an la programul DRUM SIGUR-ABCdar Rutier, însușindu-și regulile și normele de conduită rutieră pentru deplasarea sigură pe drumurile publice sau ca pasageri. La finalul programului, 65% dintre elevii participanți au declarat că, în drumul lor către școală, traversează cel puțin o intersecție aglomerată, iar activitățile i-au ajutat să fie mai atenți la trafic și să circule corect ca pietoni. (…) La ediția din acest an, s-au implicat în facilitarea activităților: 43 de profesori pentru învățământul primar, 25 de polițiști și 48 de consultanți Holcim România, care au contribuit cu peste 480 de ore de voluntariat la pregătirea și desfășurarea activităților”, menţionează sursa citată.

“Școala noastră este situată de-a lungul unui drum european intens circulat, iar acest program a fost de un real ajutor în consolidarea regulilor pentru prevenirea accidentelor. Elevii mei sunt mult mai atenți ca pietoni și, de fiecare dată, îi atenționează pe cei care ignoră unele reguli. De asemenea, părinții sunt mulțumiți și apreciază această inițiativă educațională”, a declarat unul dintre profesorii Şcolii Gimnaziale “Carmen Sylva” din comuna Horia.

Localităţile implicate anul acesta în program au fost următoarele: Câmpulung, Cetățeni, Stâlpeni, Stoenești, Valea Mare-Pravăț (Argeș), Aleșd, Aștileu, Oradea, Țețchea (Bihor), Brașov (Brașov), Cluj-Napoca, Turda (Cluj), Tărtășești, Voinești (Dâmbovița), Chitila (Ilfov), Horia, Roman (Neamț) și Timișoara (Timiș). (M. CONSTANTINESCU)