Elevi de la Liceul “Vasile Conta” din Târgu Neamț calificați la faza națională a unui concurs european, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiEchipa CONTAct de la Liceul ”Vasile Conta” din Târgu Neamț, s-a calificat la faza națională a competiției CanSat, care este un concurs european propus ESA (European Space Agency) prin ESERO (European Space Education Resources Office) elevilor din mediul preuniversitar, cu vârste cuprinse între 14 – 19 ani. În România organizatorii sunt ROSA (Romanian Space Agency) și ESERO Romania.

Profesorul Gheorghe Sauciuc coordonează echipa câștigătoare, formată din elevii Amatasoaiei Serafim, Potrivitu Sebastian din clasa X-a, precum și elevii Bistriceanu Teodor, Butnariu Casian, Buzdea Nemțanu Alexandru, Menegon Ioan-Razvan din clasa a XI a.

Competiția constă în proiectarea și realizarea unui microsatelit de mărimea unei doze de răcoritoare de 330 mililitri, care are scopul de a efectua diverse procese/ diferite sarcini (exemplu de misiune principală: măsurarea presiunii, temperaturii și altitudinii cu transmiterea acestor parametri către un receptor fix terestru). Concursul are la bază o misiune principală și una sau mai multe misiuni secundare (exemple de misiuni secundare: furnizarea de imagini satelitare; retransmiterea unor semnale recepționate de la stația terestră). Acest microsatelit trebuie să dispună de sursă de energie proprie care să permită susținerea misiunilor, o perioadă cât mai îndelungată”, ne-a declarat prof. Gheorghe Sauciuc.

C.T.S

Articolul precedentFELICITĂRI 8 MARTIE POLITICIENI
Articolul următorFELICITĂRI 8 MARTIE SILVIC
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.