pietricica turism

rez bacMinisterul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a centralizat astăzi, 7 iulie, rezultatele înregistrate în sesiunea iunie-iulie 2015 a examenului de bacalaureat. Astfel, în această sesiune au promovat 106.064 (66,41%) de absolvenţi de clasa a XII-a. Rezultatele arată o creștere cu 7% comparativ cu sesiunea de anul trecut (59,25%). La nivelul întregii ţări, s-au înregistrat 63 de medii de 10. Pe judeţe, în Moldova, cele mai mari procente de promovare s-au înregistrat în județul Bacău (78,34%). În ordine descrescătoare, i-au urmat județele: Iași (76,3%), Botoșani (72,6%), Neamț (70,4%), Vaslui (68,8%) și Suceava (68,6%). Așadar, un plus pentru toate județele din zona Moldovei, comparativ cu media națională. La capitolul medii de 10, evaluatorii nu au mai fost atât de darnici ca în anii din urmă, astfel că, în toată zona Moldovei s-au evidențiat doar 12 absolvenți de liceu. Precizăm că în județele Neamț și Vaslui, înainte de contestații, nu a fost înregistrată nicio medie de 10.

Județul Botoșani: Elena Raluca Munteanu – de la Liceul ”Dimitrie Cantemir” Darabani

Județul Suceava: Eduard Ștefan Grigoriciuc – de la Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă” Siret; Lidia Pascar – de la Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava; Georgiana Raluca Strugar – de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava

Județul Iași: Robert Hritac – de la Colegiul „Richard Wurmbrand” Iași; Livia Marta Amarandi – de la ”Colegiul Național” Iași ; Lucia Indrei – de la ”Colegiul Național” Iași; Traian Chiuariu – de la Colegiul ”Mihail Sadoveanu” Pașcani; Sabina Mirea – de la Colegiul Național ”Costache Negruzzi” Iași

Județul Bacău: Oana-Roxana Radu – de la Colegiul Național ”Dimitrie Cantemir” Onești; Teodora Irina Toma – de la Colegiul Național ”Dimitrie Cantemir” Onești; Mihaela Diana Zamfir – de la Colegiul Național ”Gheorghe Vrânceanu” Bacău.

Contestaţiile se depun astăzi, până la ora 20. Acestea urmează să fie soluţionate în intervalul 8-9 iulie. Rezultatele finale vor fi făcute publice în 10 iulie. (M. TEODOROF)