Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Bacău, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Bacău, Colegiul Economic „Ion Ghica”, Palatul Copiilor Bacău și Automobil Clubul Român Bacău, a organizat, marţi, 24 mai, la Colegiul Economic „Ion Ghica” Bacău, faza județeană a concursului național „EDUCAȚIE RUTIERĂ – EDUCAȚIE PENTRU VIAȚĂ”, ediția 2016. La competiție au participat elevi de gimnaziu și de liceu, câștigători ai fazelor locale, desfășurate în luna aprilie.

„Concurenții de gimnaziu au avut de trecut peste proba de îndemânare în conducerea bicicletei în poligon și peste proba de conducere a bicicletei în parcul școală. Concurenții de liceu au fost punctați pentru cunoștințele de legislație rutieră acumulate și pentru abilitățile de arbitraj în parcul școală”, potrivit comunicatului de presă al IPJ Bacău.

La finalul concursului, în urma punctajelor obținute, juriul a întocmit clasamentul:

Gimnaziu:

  • Locul I – Școala Gimnazială „Ion Creangă” Bacău
  • Locul al II-lea – Școala Gimnazială „Miron Costin” Bacău
  • Locul al III-lea – Liceul Tehnologic „Petru Rareș” Bacău

Liceu:

  • Locul I – Colegiul Național „Gheorghe Vrânceanu” Bacău
  • Locul al II-lea – Colegiul Tehnic „Dumitru Mangeron” Bacău
  • Locul al III-lea – Colegiul Tehnic de Comunicații „N.V. Karpen” Bacău

Elevii clasați pe primul loc vor reprezenta județul Bacău la faza națională a concursului. La finalul competiției, toți participanții au primit diplome și premii. „EDUCAȚIE RUTIERĂ – EDUCAȚIE PENTRU VIAȚĂ” se desfășoară anual în scopul formării unui comportament rutier responsabil, pe baza cunoașterii și respectării regulilor de circulație, pentru prevenirea implicării elevilor din învățământul preuniversitar în evenimente rutiere. (ZCH NEWS; FOTO: IPJ Bacău)

Articolul precedentAVERTIZARE Judeţul Neamţ sub cod portocaliu de inundaţii!
Articolul următorTÂRGU NEAMŢ: „Steel Man” aduce nemţenilor un vicecampion european!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.