Elevul Andrei Popa (clasa a XI-a), de la Liceul Teoretic ”Mihail Kogălniceanu” din Vaslui, a obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională de Informatică Shumen (Bulgaria), care a avut loc în perioada 24-27 noiembrie. La această competiție, vasluianul se alătură altor șase olimpici, din echipele de seniori și juniori, care au adus României trei medalii de aur, trei medalii de argint și o medalie de bronz.

«Medaliile de aur au fost cucerite de Adrian Emanuel Dicu (clasa a VIII-a/Colegiul Naţional „Frații Buzești” din Craiova), Andrei Costin Constaninescu(clasa a XI-a/Liceul Internațional de Informatică din București) și Costin Andrei Oncescu (clasa a X-a/Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung). Cei trei elevi laureați cu argint sunt Alexandra-Maria Udriștoiu (clasa a VIII-a/ Colegiul Naţional „Frații Buzești” din Craiova), Andrei Coman (clasa a VIII-a/Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din Capitală) și Andrei Popa (clasa a XI-a/Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui). Medalia de bronz a fost câștigată de Maria-Alexa Tudose (clasa a VIII-a/Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din Ploiești). Din echipa țării noastre a făcut parte și Radu Alexandru Muntean (clasa a XII-a/ Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din Capitală)», se precizează într-un comunicat de presă al ministerului Educației.

Olimpicii români au fost însoțiți și pregătiți de profesorii Marius Nicoli (Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova), Daniela Elena Lica (Centrul de Excelență Prahova), Ciprian Cheşcă (Liceul Tehnologic „Costin Neniţescu” din Buzău) și studentul Radu Vișan (Universitatea Politehnică București. Au participat loturi naţionale şi echipe ale mai multor licee cu profil informatic din Bulgaria, România şi Rusia. (M.T.)

Articolul precedentMii de elevi și profesori – voluntari inimoși
Articolul următorAccident cu 3 maşini şi 2 răniţi pe „Şoseaua morţii”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.