udrea-leoreanu 2014

Deputatul Elena Udrea s-a întors joi, 23 ianuarie, la Roman, urmând ca astăzi să participe la evenimentele locale organizate cu ocazia sărbătoririi zilei de 24 ianuarie. După o oră de întârziere, primarul Laurențiu Leoreanu și deputatul au ajuns la sediul cabinetului parlamentar. Deputatul PDL a abordat trei teme naționale de discuție, și anume: modul actualului Guvern de a gestiona salvarea pasagerilor unui avion prăbuşit, raportul MCV și subliniere poziției președintelui Traian Băsescu vizavi de introducerea accizei pe combustibil. La finalul conferinței, Elena Udrea a reluat declarația conform căreia USL poate fi învinsă de o Mare Dreaptă, dar a precizat și faptul că, în opinia sa, USL va avea doi candidați la prezidențiale, adică Ponta și Antonescu. Deputatul a refuzat să comenteze o eventuală candidatură a sa la alegerile pentru funcția de președinte, dar a spus că, în opinia sa, zarurile au fost deja aruncate și candidați vor fi oameni care au deja notorietate, deci nu vor exista mari surprize. Vizavi de o candidatură la europarlamentare, aceasta a exclus varianta, așa cum și vizavi de o posibilă excludere a sa din partid – cum declara președintele Vasile Blaga.

Despre subiectul accidentului aviatic, Elena Udrea spune că actualul Guvern nu a putut gestiona criza, mulțumind presei că, prin implicare, a obținut măcar demisia ministrului Radu Stroe.

“Miniștrii nu au fost în stare să gestioneze serviciile, pentru  ca doi oameni – care scăpaseră cu viață din accidentul aviatic – să fie salvați. Am avut tabloul unei guvernări care face circ, o guvernare care spumegă în fața camerelor TV, dar dispare în astfel de momente dramatice, când oamenii așteptau o minune ca cei de acolo să fie salvați. Nici când a demisionat, nu se știe ce gest este acesta. Ministrul Stroe își depune demisia, dar nu ca urmare a eșecului înregistrat ca responsabil al MAI, ci pentru declarații nepotrivite”, a spus deputatul, care consideră că autosancțiunea a fost pentru a nu se aduce prejudicii de imagine Guvernului, când, în mod normal, Ponta trebuia să-l demită și chiar să demită și alți miniștri responsabili: Ponta a manelizat funcția de prim-ministru, când poporul cântă Of viața mea”.

Un alt subiect de discuție a fost raportul MCV. Deputatul Udrea spune că USL atacă statul de drept, dorind să treacă o lege a amnistiei “pentru a-i salva de pușcărie pe colegii penali. Prin liderii USL se fac presiuni asupra justiției, iar aceștia critică, comandă, acuză atunci când justiția dă sentințe asupra politicienilor. Este bine că există MCV. Traian Băsescu este cel care s-a opus acestor abuzuri. Cât există Traian Băsescu la Cotroceni știm că măcar președintele se luptă pentru a nu subjuga justiția USL-ului”, a mai spus Elena Udrea.

Legat de acordul cu FMI, deputatul PDL spune că introducerea accizei pe carburant va duce la majorarea prețurilor, la reducerea activității unor IMM-uri și pierderea de locuri de muncă. În plus, aceasta crede că măsura este luată pentru a-i “cumpăra” pe primari, care să ajute mai departe USL-ul în alegeri. “De când avem guvernarea USL nu există lună în care să nu se majoreze taxe. Băsescu a anunțat că nu va semna scrisoarea de intenție pentru majorarea prețului la combustibil. Cerem lui Ponta ca să nu plătească armata de primari, să fie responsabil. Anul trecut nu au dat niciun leu primarilor. Anul acesta mă bucur că se dau bani în teritoriu, dar să se dea pentru investițiile necesare, pentru cele începute deja și nu să fie alocați pe criterii politice primarilor USL”, a mai spus Udrea.

O altă veste anunțată de fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului este demersul inițiat pentru obținerea unei finanțări, în mai mulți ani, pentru consolidarea Casei Celibidache, demers ce anul trecut nu a răzbit, dar pentru care există speranțe în acest an. (C. MATEI)

1 COMENTARIU

  1. Cred, Elena Udrea, ca romanii acum au alta manea pe care o canta cu ochii plansi, de mai multe ori pe zi : ” Vai de viata mea ! “…asta e situatia la care s-a ajuns in Romania anului 2014, iar daca acest monstru, USL, nu va fi doborat prin forta, ca de bunavoie nu e posibil, tara o va lua la vale si se va rostogoli autodistrugandu-se fizic si moral ! Mai ales moral : romanii nu mai au vlaga, dezinteresul e prezent cam in proportie de 75 %, curajul de a iesi in strada si de a-si cere drepturile de cetateni europeni s-a diminuat pana la o bleaga nepasare…QUO VADIS ROMANIA ?

Comments are closed.